SPORT 18 ianuarie 2019

GERAR 2019, cel mai spectaculos concurs al iernii pentru copii

de Daniela Luca | 1174 vizualizări

Snowboard-ul este noutatea ediției concursului național de schi

Pârtiile de schi de la Șugaș Băi și Valea Mare vor găzdui a XI-a ediție a concursului național de schi pentru copii, „GERAR 2019”. Astfel, în perioada  24-27 ianuarie 2019, micii iubitori de schi din toată țara își dau întâlnire în județul  Covasna. Însoțiți de părinți, aceștia vor putea să se bucure de weekend-ul prelungit în spiritul distracției și al competiției, transmit organizatorii concursului.

Copii din diverse județe ale țării care frecventează cercurile de schi vor avea posibilitatea să își antreneze spiritul competitiv într-un concurs care promite să fie distractiv, atât pentru ei, cât și pentru părinții lor, spun organizatorii evenimentului „GERAR 2019 ”. Cei mai buni dintre ei vor fi premiați cu diplome și medalii, dar și cu premii din partea sponsorilor.

Întrucât cererea este din ce în ce mai mare, în cadrul aceluiași concurs, dar pe o pârtie separată va fi organizat și un concurs de snowboard.

„Prin astfel de concursuri putem motiva copiii din  zonă, să vină la cercurile extrașcolare, unde pot învăța gratuit să schieze și de ce nu, să participe la concursuri naționale. Acum un grup de copii de la Întorsura Buzăului și Sfântu Gheorghe au plecat la Vatra Dornei la un concurs de schi”, ne-a spus directorul Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő.

Acesta a mai adăugat că la concurs se pot înscrie copii de la clasa pregătitoare, până în clasa a cincea care au frecventat cercurile de schi. Atât înscrierea la concurs, cât și participarea sunt gratuite.

În plus, participanții vor beneficia de masă și cazare gratuite. Copiii și părinții lor vor fi cazați la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe, dar și la Clubul Copiilor de la Întorsura Buzăului.

„Organizez acest concurs de 11 ani și pot să spun că cei mici se simt ca la un concurs mare. E singurul concurs de genul acesta unde totul e electronic, ca la marile concursuri, începând cu poarta și înregistrările video care se fac pe parcursul competiției. Astfel ne este mai ușor să stabilim clasamentul. Pârtia este pregătită de Sepsi Rekreativ la Sfântu Gheorghe și de Ioan Oprea la Valea Mare, iar asistența medicală va fi asigurată de Salvamont Covasna”, a completat Kerekes Jenő.

La ediția de anul trecut au participat peste 80 de pasionați de schi din 11 județe ale țării.

Concursul de schi „Gerar” contribuie și la dezvoltarea turismului din zonă, a mai precizat organizatorul. Încântați de împrejurimi, dar și de prețurile accesibile, părinții revin în vacanțe în județul Covasna pentru a retrăi experiența.

Organizatorii evenimentului sunt: Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe, Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Sepsi Rekreativ, Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, sprijiniți în demersul lor de mai mulți parteneri.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.