SPORT 25 iunie 2021

Galopiada Secuiască va putea fi urmărită online; competiţia comentată şi în limba română

de Agerpres | 1700 vizualizări

Concursul Galopiada Secuiască, ce va avea loc sâmbătă pe dealul „Pivniţa Uriaşului” din localitatea Moacşa, va putea fi urmărit online, iar, în premieră, va fi comentat şi în limba română, au anunţat joi organizatorii.

Potrivit acestora, evenimentul va fi deschis parţial publicului, putând participa doar 1.000 de persoane vaccinate anti-COVID-19 sau cu test negativ.

„Sâmbătă începe Galopiada Secuiască, ediţia a 10-a, unde 12 concurenţi îşi vor măsura forţele pentru a ajunge la Galopiada Naţională de la Budapesta. Evenimentul va fi doar parţial deschis publicului, dar poate fi urmărit în direct online. (...) Conform regulilor actuale din pandemie, pe Dealul Pivniţele Mari pot fi prezente 1.000 de persoane, care pot intra în zona împrejmuită cu un certificat de vaccinare sau un test negativ, de unde pot urmări evenimentul. (...) Ediţia a 10-a vine cu două noutăţi: va fi disponibilă şi online, iar, ca premieră în istoria evenimentului, competiţiile vor fi comentate şi în limba română”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Organizatorii au mai menţionat că purtarea măştilor va fi obligatorie şi în aer liber, iar la eveniment va exista şi un punct de vaccinare mobil.

La sărituri peste obstacole vor fi prezenţi circa 70 de concurenţi, iar toate cursele vor putea fi urmărite pe cele două pagini oficiale ale evenimentului www.szekelyvagta.ro şi www.vadon.ro.

„Evenimentul începe la ora 10,00 cu Fanfara Kovats Andras de la Reci, după care încep calificările, patru la număr. Câştigătorii ajung în finală. (...) În cazul în care va fi ploaie şi nu mai putem folosi terenul, finala se mută pentru ziua de duminică”, a menţionat preşedintele Asociaţiei Vadon, Magyarasi Imola.

Cei mai buni călăreţi vor fi recompensaţi cu premii în bani, iar primii trei clasaţi vor participa la Galopiada Naţională de la Budapesta.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.