SPORT 19 noiembrie 2019

Gala Laureaților „Un condei numit Fair-play” va avea loc la finele săptămânii

de Covasna Media | 1084 vizualizări

Concursul național de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play”, susținut de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), prin Academia Olimpică Română (AOR), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN) prin Inspectoratele Școlare Județene, dedicat elevilor din clasele I-XII, își va desemna câștigătorii vineri, 22 noiembrie a.c., în cadrul unei ceremonii care va avea loc în cadrul Casei Olimpice din București, cu începere de la ora 11.00.


Concursul s-a desfășurat pe trei categorii de vârstă (7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani), la secțiunile Poezie, Proza și Cronică-Reportaj, pentru fiecare din acestea fiind acordate câte un premiu I, un premiu II, un premiu III și cinci mențiuni. Premiul Special va primi un sportiv legitimat la un Club Sportiv Școlar, indiferent de secțiunea și categoria de vârstă la care a participat.


De la fazele județene au fost promovate pentru faza națională 392 de  lucrari provenite de la 111 unități de învățământ din 23 de județe (Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Hunedoara, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui) și Municipiul București.


Juriul, prezidat de prof. dr. Mina-Maria Rusu, inspector general de limba și literatura română în cadrul Ministerului Educației Naționale, i-a avut în componență pe Alexandra Mocanu (inspector de specialitate la Inspectoratul Școlar Județean Teleorman și profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria), Rori Maria Gheorghișor (inspector școlar în cadrul ISJ Ilfov și profesor la Școala Gimnazială „Prof. Ion Vișoiu” din Chitila), Ștefania Vasilica Duminică (profesor la Școala Gimnazială „Prof. Ion Vișoiu” din Chitila), Sergiu Gârleșteanu (profesor de educație fizică și sport la Școala Gimnazială nr. 197 din București) și Sorin Marian Rusu (jurnalist sportiv la TV Digi Sport).


Pe scenă vor evolua tineri muzicieni, elevi ai Școlii Gimnaziale de Arte „Iosif Sava” din București, care vor susține un program artistic.


La Gala Laureaților au fost invitați să participe cei 73 de elevi câștigători desemnați în urma deciziei juriului și cei 60 de profesori îndrumători, care vor fi recompensați cu premii și diplome din partea C.O.S.R., membrii juriului, medaliați olimpici, invitați și reprezentanți ai presei.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.