SPORT 15 iunie 2018

Frontiera Tomis Constanța a câștigat prima etapă a Campionatului Național de oină

de Covasna Media | 655 vizualizări

 Informam săptămâna trecută despre organizarea, în comuna Negrilești din județul Bistrița-Năsăud, a turneului preliminar din cadrul Campionatului Național de oină pentru seniori. În contextul în care publicația Observatorul de Covasna dorește să promoveze, în an centenar, jocul de oină ca sport național al românilor, legiferat astfel, este o obligație de onoare pentru noi să revenim cu informații asupra acestui subiect.

Afirmațiile din paragraful anterior sunt fundamentate și pe atitudinea Federației Române de Oină care a distribuit link-ul de pe www.covasnamedia.ro, cu privire la avancronica etapei de Campionat Național.

Așadar, pe Stadionul ”Venus” din Negrilești, timp de două zile, 9 și 10 iunie, s-au întrecut șase echipe masculine de seniori.

Iată rezultatele înregistrate:

Biruința Gherăești – Poli Cluj 6-10

Izvorul Chiuești – Straja București 14-11

Frontiera Tomis Constanța – Stejarul Pârcovaci 27-8

Poli Cluj – Stejarul Pârcovaci 17-12

Straja București – Frontiera Tomis Constanța 10-21

Biruința Gherăești – Izvorul Chiuești 11-9

Izvorul Chiuești – Poli Cluj 4-18

Frontiera Tomis Constanța – Biruința Gherăești 24-9

Stejarul Pârcovaci – Straja București 12-16

Poli Cluj – Straja București 12-13

Biruința Gherăești – Stejarul Pârcovaci 23-11

Izvorul Chiuești – Frontiera Tomis Constanța 8-22

Frontiera Tomis Constanța – Poli Cluj 22-12

Stejarul Pârcovaci – Izvorul Chiuești 12-3

Straja București – Biruința Gherăești 14-4

Clasament:

  1. Frontiera Tomis Constanța 15 puncte
  2. Straja București 11 puncte
  3. Poli Cluj 11 puncte
  4. Biruința Gherăești 9 puncte
  5. Stejarul Pârcovaci 7 puncte
  6. Izvorul Chiuești 7 puncte

Pentru victorie s-au acordat trei puncte, la egal câte două puncte, iar înfrângerea a fost răsplătită cu un punct. Primele patru echipe s-au calificat pentru play-off-ul Campionatului Național, unde se va intra cu punctajul acumulat la Negrilești.

În caz de egalitate la puncte, primul criteriu de departajare a fost victoria în meciul direct.

Echipa Izvorul Chiuești a fost formată dintr-o combinată a oiniștilor din comuna clujeană Chiuești și cea bistrițeană Negrilești.

Numele stadionului pe care s-au desfășurat meciurile, ”Venus”, provine din îndepărtatul an 1957, atunci când s-a înființat echipa de fotbal a localității. Deoarece fosta echipă glorioasă din perioada interbelică Venus București avea mulți simpatizanți în zonă, s-a ales această soluție. Echipa de fotbal Venus Negrilești s-a clasat, în acest sezon, pe ultimul loc în Liga a IV-a bistrițeană.

Următorul turneu de anvergură al Federației Române de Oină este Cupa României, care își va găsi un câștigător în perioada 17-22 iulie, la Constanța. Tot acolo va avea loc și Campionatul Național de oină pe plajă pentru seniori, într-o perioadă coincidentă.

Revenind pentru concluzie la cele 15 meciuri ale turului preliminar, Frontiera Tomis Constanța, campioană națională în ultimii 12 ani consecutiv, s-a detașat net prin valoare față de restul competitoarelor. Dobrogenii au fost, de altfel, singura echipă eficientă la baston, dovadă și faptul că în toate cele 5 partide susținute, au depășit suma de 20 de puncte.

Foto: facebook/Federația Română de Oină

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.