SPORT 14 februarie 2011

Fetele de la CSM Sfântu-Gheorghe au impresionat în victoria cu Bistrița!

de Covasna Media | 542 vizualizări
Deși părea că traversează un moment greu, cu probleme de efectiv,cauzate de accidentări și plecări nemotivate de la lot, echipa feminină de handbal a CSM Sfântu-Gheorghe a evoluat extrem de promițător în meciul de la sfârșitul acestei săptămâni. A fost o reacție de orgoliu a tinerelor handbaliste de la CSM Sfântu-Gheorghe, care au câștigat fără drept de apel meciul de ieri cu CSM Bistrița, echipa care a ocupat locul 2

Deși părea că traversează un moment greu, cu probleme de efectiv,cauzate de accidentări și plecări nemotivate de la lot, echipa feminină de handbal a CSM Sfântu-Gheorghe a evoluat extrem de promițător în meciul de la sfârșitul acestei săptămâni. A fost o reacție de orgoliu a tinerelor handbaliste de la CSM Sfântu-Gheorghe, care au câștigat fără drept de apel meciul de ieri cu CSM Bistrița, echipa care a ocupat locul 2 în clasamentul seriei, la finalul primei parți a sezonului. În condițiile atmosferei tensionate de la lot, creată de plecarea a trei jucatoare, antrenoarea Gabriela Manea a reușit să-și mobilizeze exemplar jucătoarele, care au reușit una din cele mai bune partide de la reînființarea echipei. Cu un 7 de start având media de vârstă în jurul a 21 de ani,  CSM Sfântu Gheorghe a evoluat destul de autoritar, în general cu siguranță în apărare și momente foarte bune de joc în atac. O serie de ratări pe fondul relaxării în final au făcut ca diferența de scor să nu fie unul mult mai mare.

Au lăsat echipa la greu!

Situație fără precedent la echipa feminină de handbal a CSM Sfântu Gheorghe! Trei spotrive ale echipei au părăsit lotul nemotivat și fără a avea acceptul antrenorilor Gabrila Manea și Jancso Gabor, sau a conducerii, chiar înaintea importantului meci de duminică! Părăsirea echipei la greu pare și mai greu de crezut atunci când e vorba de câteva din cele mai experimentate jucătoare, printre care și căpitanul Lorincz Orsolya. Alături de aceasta, absenete nemotivat sunt și portărița Bodor Eniko și  jucătoarea Tompos Brigitta, toate din Sfântu-Gheorghe! Absența lui Bodor Eniko a fost și mai greu de digerat în condițiile accidentării Larisei Comșa, cealaltă portăriță de bază!

Despre acest eveniment antrenoarea Gabriela Manea a declarat încă de sâmbătă în exclusivitate pentru site-ul www.covasnamedia.ro : ”Sunt stupefiată de gestul acestor jucătoare. Când ai vârsta și experiența lor nu poți face așa ceva. Am înțeles că jucătoarele au dorit să participe la un turneu din Slovacia dar nu am date clare. Ele nu au avut acceptul clubului pentru a pleca în mijlocul campionatului și mi se pare greu de înțeles gestul în contextul actual. Ce exemplu pot fi aceste fete pentru mai tinerele lor colege? Sunt și mai dezamăgită întrucât pentru aceste jucătoare s-au făcut concesii speciale, inclusiv li s-a tolerat faptul că având și serviciu nu participă la toate antrenamentele. Asta nu face ca indemnizația lor la echipă să fie mai mică decât a celorlalte fete. Astfel de gesturi de indisciplină nu vor mai fi tolerate și nu vom mai face concesii nimănui.”

Sacrificiul Larisei!

Deși a suferit o accidentare serioasă cu două zile înaintea partidei de duminică, tânăra portăriță Larisa Comșa a făcut eforturi speciale pentru a participa la întâlnirea de campionat de ieri, mai ales în condițiile ”dezertării” celeilalte portărițe de bază, Bodor Eniko.  La finalul partidei Larisa a declarat ”Am o problemă la gleznă, dar am făcut eforturi mari pentru a participa la jocul de azi știind că e nevoie de mine. Nu cunosc prea bine detaliile plecării colegelor mele, dar am înțeles că într-o astfel de situație trebuie să ne mobilizăm. A ieșit totul bine și mă bucur de rezultatul de azi.”

10 goluri pentru Elena Grigore!

Scorul meciului a fost 33 la 28 în final, 15 la 10 la pauză, marcatoarele de la CSM Sfântu Gheorghe fiind Elena Grigore cu 10 reușite, Molnar Eniko cu 5 goluri, Geapana Sorina și Sandu Alexandra cu câte 4 puncte, Traila Mihaela și Malac Marcela cu câtre 3 goluri, Grama Ioana cu 2 reușite, în timp ce Șandru Diana și Pal Iulia au punctat câte o dată.

La finalul întâlnirii, antrenoarea Gabriela Manea a ținut să-și felicite jucătoarele pentru atitudinea și mobilizarea de care au dat dovadă în aceste momente grele. ”E o victorie de care aveam mare nevoie. E o echipă practic de copii, niciuna din jucătoare nu are experiență. În condițiile acestea greșelile sunt inerente, dar dorința lor de joc și munca pe care o depunem în fiecare zi, ne duc în fiecare zi mai aproape de linia de performanță pe care ne-o dorim. Trebuie să clădim un viitor în handbalul feminin pentru Sfântu Gheorghe, cu jucătoarele care pun cu adevărat suflet la această echipă și sunt dispuse să dea totul pe teren.”

În ceea ce privește reacția jucătoarelor față de plecarea a trei dintre colegele lor, doamna Manea a declarat: ”Gestul a fost resimțit de către fete ca o lipsă de respect și spirit de colegialitate. Ele au reacționat, mobilizându-se și înțelegând responsabilitățile care le revin. Le mulțumesc din suflet pentru ce au arătat astăzi.”

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.