SPORT 28 iulie 2017

FC Botoșani – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 5-1

de Covasna Media | 669 vizualizări

Sepsi OSK a suferit o înfrângere severă în etapa a III-a 1-5 cu FC Botoșani, după o eliminare în minutul 50

În fotbal există o butadă potrivit căreia dacă tot primești gol, măcar să îl primești devreme, ca să poți reveni. Totuși, Sepsi OSK Sf. Gheorghe a primit mult prea repede primul gol al partidei de pe Stadionul Municipal din Botoșani, contra echipei locale FC, contând pentru etapa a treia a Ligii I Betano. În secunda 50, la o lovitură de colț, careul mic a rămas neprotejat, iar șutul lui Golofca a fost respins de portarul Niczuly la Miron, care a înscris nestingherit. Fundașul moldav a fost scos din ofsaid de către Dumbravă, care nu a avansat alături de colegii din apărare.

Covăsnenii au avut ocazia să egaleze în minutul 5, șutul lui Herea, după pasa lui Patrick Petre, trecând însă pe lângă poartă. În minutul 15, Golofca a centrat în careu, iar Buș a reluat imparabil cu capul, majorând avantajul la 2-0, la cel de-al doilea atac al gazdelor. După aceea, botoșănenii au mai avut o ocazie mare, după ce Moruțan a șutat puternic, iar Dumbravă a salvat de pe linia porții.

Antrenorul nostru, Valentin Suciu, a fost nevoit să renunțe la fostul jucător de la Botoșani, Fülöp István, care, probabil accidentat fiind, a fost înlocuit la mijlocul primei reprize, de senegalezul Issa Thiaw.

2-0 pentru gazde, la pauză

Rezultatul pauzei, 2-0 pentru gazde, după un joc anost prestat de echipierii de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Partea a doua nu a adus resuscitarea așteptată de suporterii covăsneni. Din contră, Astafei a fost eliminat gratuit, la un duel aerian, în minutul 50, în care, mai degrabă, și-a protejat adversarul. Arbitrul piteștean Cătălin Popa a dat însă dovadă de exces de zel și a scos direct cartonașul roșu, trimițându-l la vestiare pe mijlocașul nostru.

Cu un om în plus, gazdele au marcat al treilea gol în minutul 59, atunci când Buș a șutat puternic, de la marginea careului mare, învingându-l pe Niczuly. Scorul a luat proporții în minutul 65, când o centrare de pe stânga a traversat nepermis de ușor careul nostru, iar Roman, de pe partea opusă, a marcat golul de 4-0.

Gazdele au mai avut și alte ocazii, printre care o bară transversală, senzația fiind că scorul putea fi chiar mai mare de atât. Amfitrionii au atacat în valuri, chiar după marcarea golului patru, creându-și o serie de mari ocazii.

Golul de onoare a fost marcat de Patrick Petre, cu o execuție superbă, dintr-o lovitură liberă directă de la 25 de metri. Balonul, expediat cu efect, a ocolit zidul și a intrat în plasă pe colțul scurt.

La Botoșani, pe final a intrat Fülöp Lóránd, fratele mai mic al lui Fülöp István. Acesta a închis tabela în minutul 90, după o fază la care apărarea noastră a fost, iarăși, net depășită. Ca de obicei, câteva zeci de suporteri din municipiul reședință de județ, au făcut deplasarea la Botoșani, pentru susținerea fotbaliștilor.

Victoria Botoșaniului a fost convingătoare, iar Sepsi trebuie să digere cât mai rapid acest eșec usturător, pentru a se restabili moral în vederea meciului de săptămâna viitoare, cu campioana en-titre Viitorul Constanța.

Caseta tehnică

FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Burcă, Miron, Mușat – Cucu, Tincu – Golofca, Moruțan (min. 68 Fülöp Lóránd), Buș (min. 61 Roman) – Popa (min. 68 Ciacchieri). Antrenor: Costel Enache.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe: Niczuly – Burlacu, Oros, Ursu, Dumbravă – Ghinga, Herea (min. 51 Papsys) – P. Petre, Astafei, Fülöp István (min. 24 Issa Thiaw) – Hadnagy (min. 61 Veress). Antrenor: Valentin Suciu.

Arbitru: Cătălin Popa (Pitești).

Cartonașe galbene: Cucu, Popa, Mușat respectiv Dumbravă, Ursu

Cartonaș roșu: Astafei

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.