SPORT 10 decembrie 2009

Fără antrenor şi pivot!

de Covasna Media | 912 vizualizări
Din cauza unor probleme financiare, echipa locală de baschet feminin a rămas fără antrenorul Stacey Nolan şi pivotul Vanessa Gidden [singlepic=696,250,250,,left]După un start de sezon perfect, problemele legate de plata salariilor au dus la tensiuni nedorite în cadrul echipei de baschet feminin din Sfântu-Gheorghe. Sepsi BC a rămas fără antrenorul Stacey Nolan şi fără pivotul Vanessa Gidden, după ce clubul a renunţat la ei în urma unor neînţelegeri care au plecat de la o restanţă la salarii de două săptămâni. Episodul s-a consumat din nefericire în cel mai nepotrivit moment, Sepsi Bc aflându-se în plină campanie de calificare în cupele europene. Managerul PR al echipei, Mădălin Guruianu, a afirmat că Clubul a luat decizia de a renunţa la Vanessa din cauză că nu a intrat pe teren în meciul cu Dunav Ruse din FIBA EuroCup, respectiv pentru că nu şi-a apărat şansele şi a “frustrat” practic echipa de ocazia de a ne califica în FIBA Cup. „O altă cauză a fost atmosfera foarte proastă pe care Vanessa a făcut-o stând pe bancă îmbrăcată în civil în timp ce celelalte mureau pe teren şi am luat bătaie foarte greu de la o echipă care putea fi accesibilă cu Vanessa pe teren.

Din cauza unor probleme financiare, echipa locală de baschet feminin a rămas fără antrenorul Stacey Nolan şi pivotul Vanessa Gidden

După un start de sezon perfect, problemele legate de plata salariilor au dus la tensiuni nedorite în cadrul echipei de baschet feminin din Sfântu-Gheorghe. Sepsi BC a rămas fără antrenorul Stacey Nolan şi fără pivotul Vanessa Gidden, după ce clubul a renunţat la ei în urma unor neînţelegeri care au plecat de la o restanţă la salarii de două săptămâni. Episodul s-a consumat din nefericire în cel mai nepotrivit moment, Sepsi Bc aflându-se în plină campanie de calificare în cupele europene.

Managerul PR al echipei, Mădălin Guruianu, a afirmat că Clubul a luat decizia de a renunţa la Vanessa din cauză că nu a intrat pe teren în meciul cu Dunav Ruse din FIBA EuroCup, respectiv pentru că nu şi-a apărat şansele şi a “frustrat” practic echipa de ocazia de a ne califica în FIBA Cup. „O altă cauză a fost atmosfera foarte proastă pe care Vanessa a făcut-o stând pe bancă îmbrăcată în civil în timp ce celelalte mureau pe teren şi am luat bătaie foarte greu de la o echipă care putea fi accesibilă cu Vanessa pe teren. Din toate aceste motive nu mai puteam continua şi am declarat că vor fi toate plăţile la zi dar contractul cu ea se încheie pe loc. Stacey a fost concediat pentru că a boicotat echipa punându-se pavăză pentru Vanessa şi făcând un scandal monstru cu managerul Clubului, Fuzsi Xenia Ildiko. Poate în America, Fiba Cup nu înseamnă nimic, pentru un oraş ca Sfântu-Gheorghe ai doar de 3 ori pe an posibilitatea să joci cu unii din străinătate şi tu spui că stai pe bancă?! Ne-am despărţit în cele mai bune relaţii, am semnat hârtiile, ca prieteni, au primit banii şi Stacey se întoarce la vară să antreneze în tabăra pentru copii unde vine de trei ani, a lui Vass Ildiko, cu tinere din toată România”, a mai spus Guruianu. Potrivit acestuia, amândoi au acceptat rezilierea contractului şi au acceptat banii încasaţi, care le-au intrat miercuri în cont. O diferenţă de 200 de euro reprezentând garanţia pentru casă o vor primi după predarea cheilor.

Fetele s-au mobilizat

Următoarele meciuri au fost jucate fără antrenor şi pivot, sub coordonarea conducătorului echipei care a preluat cumva sarcinile de antrenor, Flori Diaconu, ajutată de experimentata Kristen Rasmussen. Chiar şi fără doi oameni cheie, Guruianu a subliniat că în meciul cu Oradea fetele s-au mobilizat exemplar şi au câştigat la o diferenţă foarte bună, arătând publicului că echipa e sus, la Arad au jucat încă un meci luni seara cu echipa de pe locul II, unde au pierdut în ultimele cinci minute şi la diferenţă mică după un joc în care au fost foarte determinate şi au condus tot meciul, avându-i alături pe suporteri.

Speranţe pentru calificare

Tot miercuri şi restul jucătoarelor din echipă şi-au primit restanţele financiare pe luna octombrie, urmând ca banii pe luna noiembrie să îi primească în decembrie. Potrivit lui Guruianu, problemele cu banii au apărut dintr-o chestiune tehnică, mai exact banii trebuiau să intre pe 25, însă şedinţa de Consiliu Local – cea în care nu s-a votat ordinea de zi – nu a mai avut loc, iar în aceasta trebuia votată şi rectificarea bugetară la cele mai importante instituţii din subordinea municipalităţii, precum şi salariile pentru echipa de baschet.

Echipa de baschet a plecat ieri în Rusia, pentru partida cu Dinamo Moscova, de unde se vor întoarce direct la Timişoara pentru un meci din Campionatul Naţional. Meciul decisiv cu echipa Hapoel din Israel are loc săptămâna viitoare şi se va bucura de prezenţa unei foste jucătoare de la Sfântu-Gheorghe, Ambrus Erzsebet, care vine din Ungaria special pentru acest meci şi după ce a aflat despre situaţia de la echipă.

„Vine să joace deşi Clubul are o restanţă faţă de ea de anul trecut, ştie că are să primească bani, vom face tot posibilul pentru un asemenea gest chiar să facem să fie plătită, ea n-a pus condiţia să primească banii înainte şi a zis că vine să joace pentru Sfântu-Gheorghe, pentru că e ultimul meci cu cei din Israel şi culmea mai avem o şansă să ne calificăm, una pe care nu o mai speram încă, dar dacă batem la o diferenţă suficient de mare chiar ne putem califica în FIBA Cup”, a mai spus managerul PR al echipei.

Sepsi BC a avut până acum un sezon excelent în campionatul naţional, fiind lider în seria de Nord-Vest a competiţiei, iar în preliminariile pentru FIBA Cup, fetele din Sfântu-Gheorghe îşi joacă şansa în meciul decisiv de săptămâna viitoare cu Hapoel Hatikva Tel Aviv. Problemele legate de salarii, restanţe faţă de fostele jucătore şi cazul Vanessa Gidden au periclitat însă atmosfera de la echipă, provocând şi primele sincope la capitolul rezultate. Calificarea în FIBA Cup rămâne însă posibilă, iar baschetbalistele de la Sepsi BC speră să aibă publicul alături în speranţa unui succes cu Hapoel Tel Aviv.

Acest sezon se opreşte după Fiba Cup, moment în care liderii echipei se vor gândi ce antrenor şi jucătoare să aducă. Autorităţile locale au promis pentru acest sezon un sprijin de câte 600.000 de lei – de la CJ şi CL.

Ana Sidon

Sursa foto: Sepsi BC.ro

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Vali, 11 decembrie 2009
De la Moscova fetele se intorc spre Cluj, caci acolo se joaca meciul din campionat si nnu la Timisoare. Publicul vor avea langa ele... 1500 de oameni le vor incuraja spre victorie! Hai Sepsi BC., citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.