SPORT 22 iunie 2018

Evoluție excelentă pentru Eduard Riti la Campionatul European

de Covasna Media | 1189 vizualizări

La Snagov, județul Ilfov, Hotel Mirage, se desfășoară, în această perioadă, Campionatele Europene de snooker. Pe listele de start se regăsește și tânărul jucător de numai 12 ani, Eduard Riti, legitimat la un club din Brașov, dar care locuiește, alături de familie, la Sf. Gheorghe.  

Eduard Riti a jucat la categoria 6 reds, cu 6 bile roșii, fiind remarcat de către toți specialiștii, pentru acuratețea loviturilor și stăpânirea de sine. Deși a avut adversari redutabili la masa de joc, Eduard Riti a abordat foarte curajos jocurile, conducând, în majoritatea cazurilor, deschiderile de frame-uri. Experiența incomparabilă însă cu a celorlalți l-a făcut să piardă  unele partide.

În grupa preliminară, Eduard Riti a pierdut cu scorul de 4-0 în fața israelianului Sachar Rusberg, unul dintre cei mai buni jucători din lume, după care a uimit prin puterea sa de concentrare în meciul cu Ivan Kakovski, pe care l-a cedat greu, cu scorul de 4-2 la frame-uri.

Cireașa de pe tort a reprezentat-o victoria din ultimul meci, 4-3 contra unui jucător foarte experimentat, galezul Dean Thomas, care are 59 de ani. Toată lumea l-a aplaudat pe Eduard Riti, iar vestitul antrenor PJ Nolan l-a încurajat personal și a discutat cu Eduard Riti.

Competiția continuă pentru Eduard Riti, care așteaptă acum tragerea la sorți pentru Campionatele Europene în format clasic, unde va juca la simplu, dar și la dublu, alături de un alt adolescent, Mario Păun, care are numai 14 ani.

Mult succes și felicitări pentru această prestație!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.