SPORT 4 decembrie 2018

Eugen Neagoe: „Facem totul pentru suporteri”

de Covasna Media | 778 vizualizări

Antrenorul principal al echipei Sepsi OSK Sf. Gheorghe a oferit un interviu în exclusivitate pentru Observatorul de Covasna. Rezultatul acestui ”un-doi” îl reprezintă rândurile de mai jos.

Reporter: - Domnule Neagoe, se poate face o comparație între forța de joc a echipei Sepsi OSK în actualul campionat față de cel precedent?

Eugen Neagoe: - Evident că pot fi făcute comparații și chiar este obligatoriu să avem o bază de raportare. Cred că, față de campionatul trecut, echipa joacă mult mai bine și mai eficient. Din păcate avem un lot restrâns numeric, lovit și de accidentări ori indisponibilități, dar chiar și în aceste condiții am demonstrat că formăm o echipă puternică și care poate lua puncte oriunde.

R: - Obiectivul din actualul sezon este un subiect foarte vehiculat. De fapt care este acesta?

E.N.: - La începutul sezonului am discutat în termeni clari și concreți: dorim o clasare mai bună decât în campionatul de Liga I, ediția 2017-2018. Acest lucru înseamnă să ne clasăm mai bine față de acel loc 9 obținut atunci. Acum desigur că nu trebuie să ne mulțumim cu puțin. Am modificat obiectivul în funcție de circumstanțe. Suntem o echipă cu pretenții de play-off și vom încerca să intrăm în sextetul fruntaș. Vrem să câștigăm fiecare meci și, evident, să ne clasăm cât mai sus.

R: - FCSB este unul dintre cei mai valoroși adversari?

E.N.: - Fără îndoială. Echipa are foarte mulți jucători tineri și valoroși. Au și un buget substanțial. Din ce spune presa, FCSB, alături de CFR Cluj, sunt cele mai bogate echipe din România. Însă pe teren nu contează doar banii, iar noi tocmai acest lucru vom încerca să-l demonstrăm.

R: - Palmaresul nostru cu FCSB este unul defavorabil.

E.N.: - Așa este, însă nici statisticile nu joacă. Să ne amintim că la ultimele două meciuri directe, ambele pierdute cu 2-0, se poate spune că rezultatele nu sunt echitabile. În tur am avut ocazii foarte mari, iar în minutul 83 încă tabela era imaculată.  Dar acesta este fotbalul. Ocaziile se răzbună, meciul acela trebuie dat uitării. Vă garantez că vom lupta pentru punctele puse în joc în această etapă intermediară.

R: - Portarul Niczuly trece printr-o perioadă dificilă?

E.N.:  - Nu! Roland a comis o greșeală la meciul cu Hermannstadt, a conștientizat-o, dar este un jucător important pentru noi. Acum a apărat Fejér care a făcut-o foarte bine, însă portarii se antrenează împreună, sunt tineri și reprezintă un punct forte al echipei. Să nu îl uităm și pe Stoian, care la fel, este un goal-keeper de viitor.

R: - Drăghici are deja două etape de suspendare din cauza cartonașelor galbene...

E.N.: - Da, însă nu uitați că din cele 7 cartonașe, trei sau patru sunt acordate gratuit. Cel din meciul cu CFR Cluj ca exemplu, ca să nu mai vorbim de cel de la Viitorul când a fost penalty clar, dar a primit galben pentru simulare. Altfel, Drăghici este un jucător care poate prinde lotul pentru Campionatul European de tineret.

R: - Suporterii au o contribuție la reușitele echipei?

E.N.: - Toată lumea din anturajul echipei este părtașă la bucurii și la eșecuri. Suporterii sunt al 12-lea jucător. Mereu, pe teren propriu, avem peste 4000 de oameni în tribune. Avem una dintre cele mai bune medii de asistență din țară, chiar dacă jurnaliștii nu ne bagă prea mult în seamă. Cei din staff, conducerea, angajații, sunt foarte atașați de fenomen, de echipă, de obiective. Formăm o familie în adevăratul sens al cuvântului. Facem totul pentru suporteri și ca ei să plece mulțumiți de la stadion.

R: - Un pronostic pentru meciul cu FCSB?

E.N.: - Nu mă hazardez niciodată să pronostichez. Singura mea prognoză este că ne vom dărui la maximum și vom juca la capacitate maximă.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.