SPORT 7 februarie 2018

Eduard Riti și-a pierdut un dinte la masa de joc

de Covasna Media | 1805 vizualizări

La începutul lunii februarie, la Sofia, în Bulgaria, a avut loc Campionatul European de snooker pentru juniori sub 18 ani. Pe tabloul competițional s-a aflat și covăsneanul Eduard Riti, în vârstă de doar 12 ani.

Sportivul din Sf. Gheorghe a fost printre cei mai tineri înscriși în concurs. El a avut o evoluție foarte bună, chiar dacă nu a reușit calificarea în faza eliminatorie. În grupa preliminară, Eduard Riti a jucat foarte curajos, deciziile sale tactice surprinzându-i, în unele cazuri, pe specialiștii jocului de snooker.

Într-o partidă cu un reprezentant al Portugaliei, Eduard Riti a fost învins în frame decisiv, cu 3-2, însă evoluția lui a rămas drept etalon pentru această participare continentală. De asemenea, frame-ul obținut în compania valorosului partener de întrecere din Franța a însemnat o surpriză de proporții.

Eduard Riti s-a deplasat la Sofia însoțit de părinți. Familia Riti este decisă să investească, mai departe, în viitorul la masa de joc al lui Eduard. Planurile ulterioare includ posibilitatea trimiterii sale la o Academie de snooker, ori, cel puțin, perfectarea unor stagii de pregătire cu antrenori profesioniști.

Ca element de inedit, Eduard Riti și-a pierdut un dinte de lapte chiar la masa de joc, fapt care dă culoare acestei participări la Campionatul European.

Felicitări și mult succes mai departe!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.