SPORT 22 aprilie 2024

Ede Molnár, victorie uriașă la Paris

de Daniela Luca | 643 vizualizări

Covăsneanul a câștigat în prima etapă a Cupei Mondiale MTB Eliminator

Ciclistul Ede Molnár din Sfântu Gheorghe (BikeXpert SuperBet) a câştigat prima etapă a Cupei Mondiale de mountain bike eliminator (XCE), transmite Federația Română de Ciclism. Competiția a avut loc sâmbătă, la Paris.

Ede Molnár, campionul european en titre, a fost urmat în clasament de suedezul Edvin Lindh şi de slovenul Jakob Klemencic, potrivit Agerpress.  Aceeași sursă arată că un alt român, Eduard Kubat, a ocupat locul 16.

Următoarele etape ale Cupei Mondiale vor avea loc la Barcelona (Spania, 26 aprilie), Panalgkaraya (Indonezia, 19 mai), Sakarya (Turcia, 26 mai), Leuven (Belgia, 2 iunie), Sao Paulo (Brazilia, 18 august), Bengaluru (India, 29 septembrie) şi Riad (Arabia Saudită, 3 noiembrie).

Eurosport notează că în 2023, Ede Molnár, în vârstă de 28 de ani, s-a concentrat asupra probei de MTB eliminator după ce în 2022 a obţinut o medalie de bronz tot la Europene, iar munca sa şi-a arătat rapid roadele la Campionatul European din Turcia, în Sakarya, unde a urcat în 2023 pe prima treaptă a podiumului, câştigând medalia de aur mult râvnită şi totodată cel mai important rezultat din palmaresul său. În 2023, Ede a participat la trei din cele şase etape ale Cupei Mondiale, clasându-se pe locul 27 în ierarhia finală.

Video de la finală AICI.

Sursă foto: BikeXpert Racing Team și Federația Română de Ciclism/Facebook

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.