SPORT 1 iunie 2023

Ede Molnár a câștigat prima etapă din Cupa României de Olympic Cross Country

de Daniela Luca | 958 vizualizări

Weekendul trecut, ciclistul Ede Molnár din Sfântu Gheorghe, membru al echipei Dinamo BikeXpert Superbet, a obţinut locul I în prima etapă de Olympic Cross Country (XCO) a Cupei României, găzduită de Medias XCO & XCE. Pe lângă reușita de zilele trecute, sportivul, care este și membru principal al Lotului Olimpic, ne-a spus că își dorește să ajungă anul acesta la șase Cupe Mondiale de (XCE) Cross Country Eliminator și speră la podium.

„Cursa s-a petrecut în condiții bune pentru mine, fără incidente și probleme tehnice. După prima tură eram doi în față evadați și am construit aproape un minut avans față de ceilalți. În a treia tură din șase a început să plouă și traseul a devenit nepracticabil pe bicicletă. Știam că o să mă avantajeze condițiile de vreme nefavorabilă și am evadat singur pe coborâre, iar astfel am reușit să ajung primul, cu un avans de trei minute”, ne-a spus Ede Molnár.

Ciclistul ne-a împărtășit că, pentru a se antrena și a fi constant în formă, pedalează zi de zi, timp de trei sau chiar de patru ori.

„Anul acesta, împreună cu echipa, facem tot posibilul să ajung la cele șase Cupa Mondiale de XCE eliminator cu speranța de un podium și mi-aș dori să păstrez titlurile câștigate în sezonul trecut. Fiind și membru principal al Lotului Olimpic, cu siguranță este o provocare să găsim un echilibru în pregătire pentru cursele explozie și anduranță”, ne-a mai spus ciclistul.

În palmaresul sportivului din Sfântu Gheorghe se regăsesc numeroase rezultate de excepție în competiții internaționale, titluri de Campion Național la XCE, este Campionul Național la XCM (Cross Country Maraton) din 2018, câștigătorul Cupei Naționale de XCO în 2017, 2018 și 2019, component de bază al lotului național de MTB (Mountain Bike) și component al Lotului Olimpic de MTB pentru Jocurile Olimpice din Paris, 2024.

Anul trecut, sportivul și-a păstrat titlul Balcanic la XCO și a câștigat la XCE. Tot în 2022, a reușit să obțină și locul al III-lea la Campionatul European de XCE din Portugalia.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.