SPORT 28 aprilie 2021

După o încercare grea, Ördög Zoltán a revenit victorios pe traseul de motocros

de Daniela Luca | 1367 vizualizări

Incendiul care a izbucnit luna trecută l-a lăsat fără echipamentul de competiție, însă campionul a primit sprijinul necesar  

Unul dintre tinerii piloți de top ai României, în vârstă de 14 ani, Ördög Zoltán, a trecut în urmă cu o lună și jumătate prin clipe extrem de grele, chiar în pragul sezonului competițional. Atât motocicleta cu care a concurat la cele mai importante competiții din țară și din străinătate și care i-a adus nenumărate titluri, cât și toate echipamentele necesare, au ars într-un incendiu în garajul de lângă locuința familiei Ördög. Deși a fost un episod urât, la care nu se aștepta nimeni, datorită ajutorului venit din diferite părți, campionul din Ojdula a revenit pe traseul de motocros și își continuă cariera pe care a clădit-o timp de zece ani cu multă muncă și disciplină. 

„Suntem aproape după vreo lună jumate de la acel eveniment tragic de care am avut parte. Foarte prompt și foarte repede ne-a sărit lumea în ajutor,  chiar din prima zi. Fiecare cu ce a putut ne-a ajutat, de la curățenia în curte, la donații și alt sprijin. Prietenii au venit cu un necesar de scule, pentru că am rămas și fără o șurubelniță. Încă mai merg în magazine și caut lucruri de care avem nevoie pentru că nu e posibil să punem la loc atât de repede ceva ce am adunat în atâția ani. Datorită unui prieten ne-am pus și un container în curte și până în prezent lucrăm ca să ne punem la punct un atelier mai mare decât cel care a ars, iar acest spațiu ne va ajuta să continuăm activitatea în ceea ce privește pregătirea echipamentului pentru motocros”, ne-a spus tatăl băiatului, Ördög István.

Echipamentele sportive și motocicleta nouă au fost primite sub formă de sponsorizare din partea unor parteneri care l-au susținut și până acum, iar astfel Ördög Zoltán a putut să concureze la etapele pentru care s-a pregătit. 

„Am avut deja și prima etapă din Campionatul Național acum vreo trei săptămâni, la Ciolpani, unde am avut un rezultat foarte bun. E primul an în această clasă. S-a maturizat să zic așa și a intrat în rândul clasei MX2 Junior. A obținut un loc doi, deci au început să se pună lucrurile la punct cât de cât. Bineînțeles, pata care ne-a rămas o să fie acolo mult timp, dar încercăm să mergem mai departe și să găsim soluția cea mai bună ca să putem reconstrui acel garaj. Tot auzim de astfel de cazuri, dar când chiar le trăiești pe pielea ta e altceva”, ne-a mai spus Ördög István.

Acesta a adăugat că următoarea etapă a Campionatului Național la care va participa Zoltán este programată în perioada 8 - 9 mai, pe circuitul principal al TCS Racing Park din Ciolpani. Această etapă va fi nu doar națională, ci și europeană și balcanică.  

Ördög Zoltán, elev în clasa a VIII-a, face motocros de mic, iar pasiunea pentru motoare a moștenit-o de la tatăl său. Este multiplu campion național și campion est-european și a fost recrutat în proiectul International Yamaha BLU CRU, unde sunt selectați cei mai talentați copii din întreaga lume. Patru ani la rând, adolescentul in Ojdula a  câștigat și titlul „Sportivul Anului” la motocros. 

Focul care a izbucnit pe data de 14 martie a nimicit motocicleta, biciclete, scule, echipamentul de concurs – tot ce familia Ördög a adunat în cei zece ani de când mezinul s-a îndrăgostit de motocros. Atunci comunitatea moto din țară s-a mobilizat și a lansat un apel pentru ca micul campion să poată să concureze din nou.

Povestea lui Ördög Zoltán ne predă o lecție importantă. Tânărul campion a demonstrat că dacă ai parte de o voință puternică, dar și de ajutorul celor din jur, viața poate continua și în ciuda unor piedici care par de nedepășit. Mai mult, astfel de momente sunt uneori impulsul necesar pentru a continua cu și mai multă forță și determinare. 

Îi urmăm succes la următoarele competiții! 

Sursa foto: Ördög István, Marius Dinca

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.