SPORT 13 septembrie 2018

Două echipe covăsnene în Liga Națională feminină de baschet

de Covasna Media | 604 vizualizări

La sediul Federației Române de Baschet, a avut loc, recent, tragerea la sorți a locurilor din Tabela Berger pentru stabilirea jocurilor din prima fază a Ligii Nationale de Baschet Feminin, dar și tragerea la sorți  a meciurilor din cadrul primei faze a Cupei României, Feminin, sezonul 2018-2019.

Ținând cont de dosarele de înscriere în LNBF și Cupa României, dar și de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate, în deschiderea ședinței s-a anuntat că, în sezonul 2018-2019, vor fi prezente 13  echipe feminine, împărțite astfel:

GRUPA A: ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, CSM Satu Mare, CS Țara Bârsei 2011 Brasov, CS Universitatea Cluj-Napoca, CS Baschet Arad, CSM Târgoviște

GRUPA B: CS Phoenix Constanța, CSU Oradea, CS Rapid București, CS Agronomia București, ACS KSE Târgu Secuiesc, CSM Alexandria, CSM Târgu Mureș

După disputarea primei faze (fiecare cu fiecare, tur-retur), participantele din LNBF vor continua să joace astfel:

Grupa ROȘIE – locurile 1-6 din Grupa A și locul 1 din Grupa B (7 echipe)

Grupa GALBENĂ – locurile 2-7 din Grupa B (6 echipe)

În această fază se joacă după sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, și se face clasamentul. Conform sistemului prezentat, echipele din Grupa Roșie + prima echipă din Grupa Galbenă vor forma o nouă grupă de 8 echipe, care va juca în sistem play-off; celelalte echipe vor juca în alte grupe meciuri pentru stabilirea clasamentului final. În cadrul play-off LNBF, sezonul 2018-2019, se vor juca 3 tururi (sistem 3/5; etapă dublă cu o zi pauză); locurile 5-8 vor juca tururi de 2/3 jocuri; locurile 9-13 vor juca pentru clasament 5 jocuri repartizate în 2 turnee, de câte 2 și 3 zile.

Sepsi SIC va începe acasă, pe 6 septembrie, cu CSM Târgoviște, în timp ce KSE Tg. Secuiesc are etapă liberă atunci, urmând a se deplasa pe 13 octombrie la Constanța.

S-a stabiit și țintarul Cupei României, aceasta fiind competiția care, de altfel, va inaugura sezonul. În primul tur, KSE Tg. Secuiesc va juca în 26 septembrie în deplasare cu CSU Oradea, urmând ca returul să aibă loc la Tg. Secuiesc, trei zile mai târziu.

Sepsi SIC Sf. Gheorghe este direct calificată, în calitate de câștigătoare a Cupei României, în turneul final. Tot acolo vor ajunge învingătoarele din cele 6 partide ale primului tur, precum și una dintre perdante, în calitate de lucky-loser.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.