SPORT 25 octombrie 2018

(Doar) Tandia în echipa ideală a etapei

de Covasna Media | 702 vizualizări
Sursa foto - Facebook
Sursa foto - Facebook

Revista LPF a stabilit echipa ideală a etapei a 12-a în Liga 1 Betano.

PORTAR

David Lazar (Astra / 27 de ani / 4 jocuri) - A avut patru intervenţii decisive prin care a contribuit din plin la succesul astralilor. Evoluţia din acest meci îl va pune la grea încercare pe Gigi Mulţescu, atunci când acesta va trebui să aleagă titularul. 

FUNDAŞI

Igor Armaş (FC Voluntari / 31 de ani / 2 jocuri) - Fundaşul moldovean a marcat pentru întâia oară în campionatul României. Este un fotbalist experimentat, cu zeci de meciuri în prima ligă din Rusia. 

Andrei Mureşan (CFR Cluj / 33 de ani / 8 jocuri) - A marcat golul care le-a adus clujenilor al șaselea succes din ediţia curentă. A fost a noua reuşită din contul său în 186 de meciuri jucate în principala competiţie internă. 

Erico da Silva (Astra / 29 de ani / 10 jocuri) - A înscris golul care a închis tabela şi a risipit orice speranţă a gazdelor de a reveni în joc. Prinde pentru a doua oară echipa etapei.

MIJLOCAŞI

Ibrahima Tandia (Sepsi OSK / 25 de ani / 12 jocuri) - A înscris pentru a cincea oară în acest sezon, golul său fiind unul de trei puncte. Prinde pentru a cincea oară echipa etapei.

Tudor Băluţă (Viitorul / 19 ani / 9 jocuri) - Chiar dacă Viitorul a pierdut, tânărul mijlocaş al dobrogenilor a fost printre cei mai buni de pe teren. A recuperat multe mingi şi a marcat pentru a doua oară în ediţia actuală.

Matteo Fedele (U Craiova / 26 de ani / 8 jocuri) - A marcat golul care a adus prima victorie din contul oltenilor în faţa rivalilor din ultimii 16 ani. Este un jucător care câştigă multe dueluri fizice pe durata unei partide.

Ion Gheorghe (FC Voluntari / 19 ani / 5 jocuri) - A contribuit cu două pase de gol la primul succes bifat de ilfoveni în ediţia curentă. Un fotbalist cu mare potenţial de creştere.

ATACANŢI

Mihai Roman II (FC Botoşani / 26 de ani / 12 jocuri) - A avut o prestaţie entuziasmantă! A înscris din nou, pentru a 31-a oară în Liga 1, şi a scos penalty-ul în urma căruia moldovenii au marcat golul victoriei.

Elvir Koljic (U Craiova / 23 de ani / 6 jocuri) - Este cel mai în formă atacant din campionat! Prin reuşita din ultima rundă, a ajuns la șase goluri în șase partide disputate pe prima scenă în tricoul oltenilor.

Mediop Ndiaye (Dunărea / 27 de ani / 10 jocuri) - A fost din nou decisiv pentru călărăşeni, care s-au întors cu un punct de pe arena din "Ştefan cel Mare". Este golgheterul Dunării, cu patru reuşite.

ANTRENORUL ETAPEI

Devis Mangia (U Craiova / 44 de ani) - Excelent mobilizaţi în pauză de către antrenor, elevii italianului au ieşit total schimbaţi în bine pe teren, iar rezultatul s-a văzut. Craiovenii au revenit în partea secundă şi au izbutit victoria.

După cum se observă, în urma victoriei extraordinare repurtate de Sepsi OSK Sf. Gheorghe la Constanța, 3-2 cu Viitorul, un singur jucător al echipei noastre a fost inclus în 11-le ideal. Este vorba de autorul golului victorios, Tandia.

În opinia noastră, un aport la fel de consistent pentru obținerea victoriei l-a avut și portarul Niczuly Roland, care a avut cel puțin 6 intervenții providențiale. Numai că a fost preferat, pentru postul de goal-keeper, Lazar de la Astra Giurgiu. Este drept că la al doilea gol al dobrogenilor o parte din vină i se poate imputa și lui Niczuly, dar mai degrabă a acționat, în opinia jurnaliștilor LPF, clișeul conform căruia nu poți nominaliza ca portar al etapei pe cineva care a primit două goluri.

Opinia publicației noastre este că Niczuly Roland a fost, de departe, cel mai bun portar al etapei a 12-a din Liga I la fotbal.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.