SPORT 28 septembrie 2011

DNA ţinteşte "capii" din Liga I: Porumboiu şi Borcea îi comandau delegările lui Avram

de Covasna Media | 414 vizualizări

Cele două nume grele din fotbalul românesc apar în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în noul dosar privind corupţia din arbitraj, în care principalii acuzaţi sunt fostul şef al CCA, Vasile Avram, suspendat din funcţie în urma izbucnirii acestui scandal, şi omul de afaceri Sorin Ţerbea, membru în Comitetul Executiv al FRF şi sponsor al grupării FCM Târgu Mureş.

Patronul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, şi acţionarul dinamovist Cristi Borcea aşteaptă ca din moment în moment să fie convocaţi la DNA. Cel puţin pentru audieri. Asta după ce numele lor au apărut în rechizitoriul întocmit în cazul Vasile Avram. Fostul şef al CCA este acuzat de "instituţionalizarea delegărilor arbitrilor la comanda conducătorilor de cluburi (Porumboiu şi Borcea)".

Cei doi şefi de club din Liga I se apără şi spun că într-adevăr au discutat cu Vasile Avram despre delegările din Liga I, dar doar pentru a-i cere ca echipele lor să beneficieze de corectitudine.

"E o prostie. Ştiam că sunt ascultat de când l-am sunat pe Avram să-i spun că nu accept la meciurile Vasluiului arbitri afiliaţi altor echipe", spune Porumboiu, citat de Prosport.

"L-am sunat o singură dată, după meciul de la Vaslui, când i-am zis să nu mai facă experimente pe Dinamo, să ne trimită arbitri corecţi", a declarat şi Borcea, preşedinte executiv al FC Dinamo.

Este, deci, de aşteptat ca mai multe nume importante din fotbal să fie atrase în iureşul creat de acest nou scandal de corupţie din fotbalul românesc.

Următorul personaj din fotbal care va ajunge în faţa procurorilor anticorupţie este arbitrul Adrian Comănescu, după ce anchetatorii au interceptat o convorbire telefonică între el şi Claudiu Maior, viceprimar şi vicepreşedinte CA al FCM Târgu Mureş. Discuţia ar fi avut loc după meciul FCM - Astra, scor 2-2, din etapa a 6-a, în care mureşenii au fost egalaţi în prelungiri. "Asta e, băieţii n-au avut ce să facă, atât au putut", i-a spus Comănescu, rezervă la acel meci, lui Maior. Central la jocul menţionat a fost Augustus Constantin, ajutat de tuşierii Florin Păunescu şi Vladimir Urzică.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.