SPORT 25 februarie 2020

Diószegi László își apără jucătorii și antrenorii

de Covasna Media | 4596 vizualizări

La finalul meciului din ultima etapă a sezonului regulat al Ligii I la fotbal, Astra Giurgiu - Sepsi OSK Sf. Gheorghe, scor 2-2, au apărut mai multe reacții negative cu privire la abordarea alb-roșilor din repriza secundă, când au fost egalați după ce au condus cu 2-0. Inclusiv în paginile publicației Observatorul de Covasna a apărut un material pe marginea acestei teme.

Finanțatorul echipei noastre, Diószegi László, s-a simțit dator să ofere cititorilor unele explicații pe marginea celor petrecute. Iată ce a declarat Diószegi László, în exclusivitate pentru Observatorul de Covasna: „Am rămas stupefiat și eu după acea cădere inexplicabilă a jucătorilor, survenită după minutul 60. Am citiți și ceea ce ați scris dumneavoastră și mi se pare absolut corect să puneți lucrurile într-o astfel de lumină. De aceea am dorit să lămurim situația. Într-adevăr, la Giurgiu am închis intenționat telefonul deoarece așa-ziși suporteri începuseră să mă sune încă de la pauză să îmi ceară explicații, deși scorul era 2-0. Nu sunt mulțumit de atitudinea afișată de echipă după minutul 60 și mai ales în finalul meciului de la Giurgiu. Am căzut totalmente și am luat două goluri ușoare, într-un singur minut, cea ce este impardonabil. Pe final, în loc să atacăm să marcăm golul de 3-2 ne-am mulțumit cu puțin, cu un joc lateral. E drept că fără un șuteur veritabil este greu să marchezi de la distanță, dar determinarea a lăsat de dorit și am să le transmit asta fotbaliștilor și antrenorilor.

Referitor la schimbările operate de Leo Grozavu, cred că tehnicianul nostru a avut dreptate. Csiszer fusese deseori depășit de Valentin Gheorghe în viteză, în prima repriză, așa că era normală schimbarea lui. Cum altă soluție pentru postul de fundaș dreapta nu avem, a trebuit retras Dimitrov, care, așa cum ați spus, jucase excelent ca mijlocaș. Introducerea lui Ștefănescu am crezut că va dinamiza atacurile, dar nu s-a întâmplat întocmai. Despre schimbarea lui Carnat, cred că are la bază aportul său nul în defensivă. Dacă vă uitați pe înregistrare, Grozavu i-a strigat în mod repetat lui Carnat, în primele 45 de minute, să coboare să îl ajute pe Csiszer. Acest lucru s-a întâmplat de prea puține ori. Poate că aceasta a fost motivația lui Leo. Personal am crezut că introducându-l pe Celea în teren vom juca folosind un sistem cu trei fundași centrali, dar Celea a jucat foarte bine pe post de mijlocaș. 

Știu că este greu de explicat atunci când pierzi puncte de la 2-0, mai ales în contextul în care Astrei îi trebuia acest punct. Vă asigur însă, pe toți covăsnenii, că nu a fost nimic necurat la acest meci. Îmi mențin părerea despre fotbal, care este marea mea bucurie. Nu avem nevoie de aranjamente și nu ne vom implica niciodată în așa ceva. Preferăm să jucăm cinstit, corect, și să fim astfel tratați în lumea fotbalului românesc. Cât timp eu voi fi la echipă nu va exista termenul de blat sau aranjament. Pe de altă parte, cred că este nocivă echipei o astfel de stare de spirit. Sunt repetate cazurile în care suntem făcuți cumpărători dacă batem într-un meci, ori vânzători dacă îl pierdem.

Sepsi OSK vrea să impună o conduită deosebită, în care corectitudinea este o constantă de la care nu ne putem abate niciodată”.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.