SPORT 9 februarie 2018

Deplasare la Craiova pentru Sepsi OSK

de Covasna Media | 743 vizualizări

În etapa a 24-a a Ligii I la fotbal, Sepsi OSK Sf. Gheorghe se deplasează la Craiova, pe noul stadion construit în Bănie, pentru meciul contra puternicei Universitatea, din localitate.

Oltenii vin după un egal frustrant, 2-2 la Dinamo, după ce au condus cu scorurile de 1-0 şi 2-1, însă au fost egalaţi de fiecare dată.

Universitatea Craiova este echipă cu pretenţii de podium şi de cupe europene, fiind clasată, actualmente, pe locul al treilea. Linia de clasament a oltenilor include 12 victorii, 8 meciuri egale şi 3 înfrângeri, golaveraj 38-25 şi 44 de puncte acumulate.

Aceasta este a treia confruntare dintre Sepsi OSK şi Universitatea Craiova, în actualul sezon. În tur, la Braşov, alb-albaştrii au câştigat cu 3-2, iar în 16-imile Cupei României ne-au învins cu 2-0.

Legătura antrenorului nostru principal, Eugen Neagoe, cu Universitatea Craiova este una indisolubilă. Neagoe a debutat în fotbalul mare la Universitatea Craiova, el fiind născut în comuna doljeană Cornu. Extremă stângă în ultima mare echipă a Craiovei, Neagoe a marcat, în perioada 1986–1992, un total de 23 de goluri în 94 de meciuri. Eugen Neagoe a cucerit, cu tricoul Craiovei, campionatul şi Cupa României.

După transferuri mai puţin reuşite la Farul Constanţa sau Vasas Budapesta, Neagoe s-a întors de fiecare dată acasă, la Universitatea, pentru care, până în 1994, a mai jucat în 29 de meciuri înscriind 5 goluri. A mai cucerit încă o Cupă a României, iar cariera de antrenor şi-a început-o chiar pe banca Universităţii, în ultimele etape ale sezonului 2004–2005, când a fost promovat din funcţia de antrenor secund, după demisia cunoscutului Marian Bondrea. A mai antrenat apoi Craiova în 2009 şi 2010, după ultima plecare devenind secundul lui Victor Piţurcă, la echipa naţională a României.

Chiar dacă Eugen Neagoe este oltean, nu avem a ne teme din acest punct de vedere. Antrenorul principal de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe este un profesionist desăvârşit, se află la începutul unui nou proiect şi ar fi o mare mândrie să facă o surpriză chiar la el acasă şi să îşi învingă echipa de suflet, sub culorile căreia a cunoscut consacrarea.

Partida Universitatea Craiova – Sepsi OSK Sf. Gheorghe va avea loc duminică, 11 februarie, cu începere de la ora 20:45. Meciul va fi transmis în direct la Look TV, Digi Sport şi Telekom Sport. În transmisiune secvenţială, jocul se poate asculta la Radio România Actualităţi şi la Radio Oltenia Craiova. Jocul va fi observat de către fostul libero al Ceahlăului Piatra Neamţ, Ioan Mironaş.

Programul celorlalte meciuri ale etapei a 24-a din Liga I:

Vineri, 9 februarie

Ora 18:00 Poli Timișoara  - FC Voluntari, stadion Dan Păltinișanu - Timișoara. OBSERVATOR: Ion Cățoi (București).

Ora 20:45 Astra – Gaz Metan, stadion Marin Anastasovici – Giurgiu.

OBSERVATOR: Viorel Anghelinei (Galați).

Sâmbătă, 10 februarie

Ora 18:00 Juventus București  - FC Viitorul, stadion Ilie Oană - Ploiești.

OBSERVATOR: Marin Petrache (Săbăreni).

Ora 20:45 FCSB - CFR Cluj, Arena Națională - București.

OBSERVATOR: Mihai Stancu (București).

Luni, 12 februarie

Ora 18:00 Poli Iași – FC Botoșani, stadion Emil Alexandrescu - Iași.

OBSERVATOR: Bogdan Buhuș (Bârlad).

Ora 20:45 Concordia - Dinamo, stadion Concordia - Chiajna.

OBSERVATOR: Adrian Ionescu (București).

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.