SPORT 7 februarie 2020

De trei ani, elevii din Sfântu Gheorghe fac sport gratuit

de Covasna Media | 3518 vizualizări

Din toamnă, programul se va extinde cu înot pentru elevii din clasa a IV-a

Programul „Iniţiere în sport” a fost lansat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în toamna anului 2017, iar efectele sale pozitive sunt deja resimțite. Copiii din grupa mare de Grădiniţă, dar şi elevii de la clasele pregătitoare, I, a II-a şi a III-a din toate instituțiile orașului fac mişcare o dată pe săptămână la Arena Sepsi. În anul școlar viitor, 2020/2021, programul se va extinde cu înot pentru elevii din clasa a IV-a.

Programul „Iniţiere în sport” este unic la nivel naţional, fiind realizat în totalitate cu sprijinul administrației locale, care finanţează cu 760.000 lei programul în acest an şcolar.

În prezent, la program iau parte 15 instructori, un kinetoterapeut și un asistent care îndrumă copiii despre un stil de viață sănătos și pregătirea sportivă, coordonați fiind de Asociația Sportivă Pinguinii Regali, care este și organizatorul programului.

Programul cuprinde toate instituțiile de învățământ din oraș, însumând aproape 3.000 de preșcolari și școlari, ceea ce înseamnă că nu există grupă sau clasă din această categorie de vârstă care nu participă o dată pe săptămână la orele de mişcare. Este oferit şi un serviciu de transport cu autobuzul de la grădinițe și școli până la Arena Sepsi, unde Clubul Sportiv Pinguinii Regali îi așteaptă pe cei mici. Organizatorii le mulţumesc profesorilor însoțitori, precum și părinților, al căror sprijin este esențial.

Sesiunile se bazează pe un orar prestabilit, în medie 75 de copii participând la o sesiune, supravegheați de 6 instructori. Programul urmează două direcții principale, exerciții fizice și antrenament pe gheață.

Un program important a fost dezvoltat pentru copiii din grupa mare de grădiniță, dar şi elevii de la clasele zero, I și a II-a, care sunt iniţiaţi în sport la această vârstă, program care include dezvoltarea mișcării și coordonării. Pentru activități interioare, jocurile cu mingea, fizioterapia și dexteritatea au loc în trei spaţii diferite ale Arenei.

Elevii din clasa a III-a sunt deja familiarizaţi cu sporturi specifice, cum ar fi baschetul, hocheiul și fotbalul. După ce au deprins mişcările pe gheaţă, le este oferit şi echipamentul complet pentru hochei, începând să intre pe patinoar.

În septembrie anul acesta, elevii care sunt acum în clasa a III-a vor intra în clasa a IV-a și vor studia doar înotul.

În paralel există şi un program de dezvoltare a talentelor în cadrul programului „Iniţiere în sport”, care se concentrează o dată pe săptămână, după-amiaza, pe activităţile necesare dezvoltării celor mai talentați copii.

Impactul programului este deja resimțit, numărul cluburilor sportive din oraș aproape că s-a dublat, iar utilizarea deplină a serviciilor sportive şi de agrement dovedește că lansarea acestui program de mişcare educă nu doar copiii, ci indirect încurajarea şi părinții și adulții spre un stil de viață sănătos.

Scopul declarat al Asociaţiei sportive care organizează acest program este ca fiecare al doilea copil din Sfântu Gheorghe să practice sportul.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe • Biroul Imagine

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.