SPORT 4 decembrie 2019

Dan Petrescu (CFR Cluj): În meciul cu Sepsi şansele sunt 50-50

de Agerpres | 921 vizualizări

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, spune că partida pe care echipa sa o va disputa miercuri, în etapa a 19-a a Ligii 1 de fotbal, contra celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, va fi una echilibrată, în care şansele vor fi 50-50.

Petrescu a menţionat, într-o conferinţă de presă, că CFR ar fi fost favorită în cazul în care nu ar fi avut un program competiţional extrem de încărcat, el exprimându-şi în context nemulţumirea cu privire la faptul că partida din etapa a 20-a, de duminică, de la Botoşani, nu a fost amânată.

„Dacă nu vom câştiga cu Sepsi presiunea ar creşte, dar nu cred că ar fi nimic extraordinar, pentru că uitaţi-vă la programul pe care-l avem. Nici nu am venit bine de la Lazio şi trebuie să jucăm alt meci. Cei de la Sepsi au o zi în plus, au un antrenor nou, au 15 jucători străini în echipă, nu prea pierd meciuri, deci orice rezultat este posibil. Favorită este CFR pentru că este campioana României dar asta doar pe hârtie, pe teren cred că meciul va fi foarte echilibrat. Sepsi este o echipă foarte incomodă, în primele şapte deplasări nu a pierdut niciun meci, a câştigat la Craiova şi a făcut şase egaluri. Au pierdut doar două meciuri în deplasare, cu Viitorul şi FCSB. În tur am făcut egal cu ei, deci va fi un meci echilibrat cu şanse 50-50. Dacă am fi jucat doar duminicile, atunci am fi fost noi clar favoriţi, dar aşa mâine este posibil orice. Sper să avem tot lotul valid şi să nu mai apară accidentări pentru că dacă vor apărea, mai ales la fundaşii centrali, va fi o problemă pentru noi în meciul cu Celtic”, a spus Petrescu.

Referindu-se la partida din weekend, de la Botoşani, tehnicianul a spus că şi-ar fi dorit ca aceasta să fie amânată pentru ca meciul cu gruparea scoţiană, din Europa League, să fie cât mai bine pregătit.

„Am cerut acest lucru pentru că suntem singura echipă din România în cupele europene care mai poate aduce puncte la coeficient. Doream să avem acelaşi tratament ca alte echipe precum Celtic, Steaua Roşie Belgrad, echipe din Olanda, din Cipru, toate care au cerut, au avut acest tratament. Dar din ce am înţeles de la conducătorii mei care au făcut acest demers pentru amânarea meciului, cei de la Botoşani nu sunt de acord. În opinia mea, Liga sau Federaţia ar fi trebuit să ia o decizie corectă pentru fotbalul românesc şi pentru CFR şi nu cred că s-ar fi supărat nimeni. Cu patru zile înainte de Celtic trebuie să jucăm pe zăpadă la Botoşani şi nu pot juca doar cu fotbalişti care nu prea evoluează, pentru că nu e logic. Eu trebuie să mă gândesc şi la campionat şi la cupele europene. Dacă meciul se va juca, şi cred că se va juca, voi trata meciul 100 la sută şi voi încerca să-l câştigăm”, a spus Petrescu.

CFR Cluj, campioana en titre a României şi lider în clasament, şi Sepsi Sf. Gheorghe se vor întâlni miercuri, de la ora 18:00. Gruparea covăsneană ocupă locul 10 în prezent.

Duminică, CFR Cluj se va deplasa în Moldova, unde va juca pe terenul celor de la FC Botoşani, de la ora 17:30. Gruparea moldavă ocupă locul 7 în Liga I.

Foto: facebook/@cfr10907

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.