SPORT 4 februarie 2013

Cutremur în fotbalul european: Sute de meciuri trucate în Liga Campionilor şi Cupa Mondială conform Europol

de Covasna Media | 392 vizualizări

Europol a anunţat desfiinţarea unei reţele criminale bănuită că a trucat 380 de meciuri de fotbal, între care se regăsesc şi partide jucate în Liga Campionilor sau preliminariile Cupei Mondiale.

europol meciuri trucate

La aceste meciuri se pare că au contribuit, conform anchetatorilor, 425 de arbitri, conducători de cluburi şi jucători.

"Este clar că este vorba de cea mai mare anchetă din toate timpurile privind presupuse meciuri trucate", a declarat directorul Europol Rob Wainwright, într-o conferinţă de presă la Haga.

Conform Europol, a fost descoperit un sindicat al crimei organizate cu bazele în Asia, care coordona această operaţiune. Investigaţia Europol s-a întins pe o perioadă de 18 luni şi în ea au fost incluse sute de meciuri. Suspecte sunt anumite partide din calificările pentru Cupa Mondială, Campionatul European şi Liga Campionilor, dar şi câteva meciuri de top din ligile europene.

În urma investigaţiilor, anchetatorii au descoperit că organizaţia criminală a investit 16 milioane de euro în meciuri trucate şi a obţinut profituri de 8 milioane de euro. Din aceşti bani, 2 milioane de euro ar fi fost plătiţi pentru cei implicaţi, investigatorii susţinând că cea mai mare suma plătită unui singur individ a fost de 140.000 de euro.

Europol susţine că organizaţia criminală din Asia are legături cu alte reţele criminale din toată Europa. Se bănuieşte că prin această operaţiune au fost trucate meciuri în 15 ţări. Până acum s-au făcut doar 50 de arestări.

(onlinesport.ro)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.