SPORT 8 martie 2019

Cupa României la baschet feminin va avea loc la Sf. Gheorghe

de Covasna Media | 826 vizualizări
Sursa foto - Facebook @frb.romania.basketball
Sursa foto - Facebook @frb.romania.basketball

Deţinătoarea eventului din baschetul feminin autohton, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, a câştigat drepturile de organizare a Final 4 Cupa României, feminin, sezonul 2018-2019, evenimentul urmând să fie găzduit de Arena Sepsi în perioada 30-31 martie 2019. După ce a fost stabilită organizatoarea Turneului Final, la sediul FRB a avut loc şi tragerea la sorţi a meciurilor din semifinalele competiţiei KO, deţinătoarea Cupei României, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, urmând să dea ochi cu CSTB Olimpia CSU Braşov, în vreme ce finalista din sezonul trecut, CSM Satu Mare, va primi replica grupării Phoenix Ştiinţa Constanţa.

Odată cu fluierul final al meciului retur din cadrul sferturilor de finală dintre CSM Alexandria şi Phoenix Ştiinţa Constanţa a fost stabilit şi careul de aşi din actualul sezon al Cupei României, feminin. Astfel, graţie rezultatelor din sferturile de finală, faza în care nu s-a înregistrat vreo surpriză, la turneul final al competiţiei KO vor evolua finalistele de anul trecut, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe şi CSM Satu Mare, dar şi CSTB Olimpia CSU Braşov şi Phoenix Ştiinţa Constanţa.

Astăzi, în sala de conferinţe „Mihai Nedeff” din sediul FRB, a avut loc şedinţa de atribuire a organizării turneului final, precum şi tragerea la sorţi a meciurilor din semifinale. După o dispută între reprezentanţii finalistelor de anul trecut, organizarea Turneului Final al Cupei României, feminin, sezonul 2018-2019, a fost câştigată de ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, evenimentul urmând să fie găzduit de Arena Sepsi în perioada 30-31 martie 2019.

A urmat tragerea la sorţi a meciurilor din cadrul semifinalelor competiţiei KO, acestea urmând să se desfăşoare după următorul program:

30 martie 2019

Phoenix Ştiinţa Constanţa – CSM Satu Mare (semifinala 1)

CSTB Olimpia CSU Braşov – ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe (semifinala 2)

31 martie 2019

Învingătoarele din semifinale îşi vor disputa trofeul în cadrul finalei Cupei României.

Sepsi SIC Sf. Gheorghe a obținut dreptul de a accede în careul de ași după un al doilea succes la Arad, contra celor de la FCC ICIM, cu scorul de 68-58, după ce și pe teren propriu, covăsnencele, se impuseseră cu 90-55.

KSE Tg. Secuiesc a pierdut dubla manșă din sferturile de finală, cu CSTBv Olimpia Brașov, scorurile fiind 74-46 și 61-60.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.