SPORT 27 februarie 2019

Cupa Îndrăgostiților... de tenis de câmp

de Covasna Media | 992 vizualizări

Ediția a II-a, 24 februarie 2019

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna și Asociația Cultural-Științifică „Carpații Răsăriteni”, a organizat în data de 24.02.2019 evenimentul sportiv „Cupa Îndrăgostiților... de tenis de câmp”, Ediţia a II-a, în Sala de Sport „Valeriu Bularca” și Sala de Sport a Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din oraşul Întorsura Buzăului.

Competiţia s-a adresat echipelor mixte de tenis formate din amatori cu vârste cuprinse între 10 - 56 de ani și s-a desfășurat după următorul program: 09.00-13.30: Desfăşurarea meciurilor din faza grupelor și a semifinalelor (Sălile de sport „Valeriu Bularca” și „Mircea Eliade”); 14:00–16.00: Finale (Sala de Sport „Valeriu Bularca”); 16:15: Festivitatea de premiere (Sala de Sport „Valeriu Bularca”).

Regulamentul competiţiei a prevăzut meciuri pe sistemul cel mai bun dintr-un singur set. În caz de egalitate, departajarea s-a realizat prin jucarea unui Tie-break Set. Finala mare a fost programată pe sistemul 2 din 3 seturi, iar în caz de egalitate 1-1, departajarea ar fi urmat să se stabilească printr-un Tie-break Set.

La această competiție s-au înscris în total 12 echipe din județele Covasna, Brașov și Buzău, care au fost împărțite în 4 grupe, fiecare formată din 3 echipe (A - D). Pentru că evenimentul a fost dedicat Dragobetelui, fiecare echipă și-a ales numele după o floare. Astfel, grupele au fost următoarele:

Grupa A: Orhideea (Ana Papară, Bogdan Stroie), Ghiocel (Bianca Neagoe, Bogdan Neagoe) și Violete (Violeta Moraru, Adrian Bratu);

Grupa B: Floarea Paștelui (Alexandra Cârlănescu, Dan Buzea), Bonsai (Marina Brătucu, Aurelian Toma), Trandafir (Aura Mitrofan, Iulian Todoran).

Grupa C: Panseluță (Elena Daniș, Ionel Daniș), Laleaua (Hanna Iordoc-Szonda, Marian Iordoc), Lăcrămioară (Nicoleta Jipa, Eduard Mihalcea).

Grupa D: Floare de colț (Mhaela Tohănean, Costel Iagăr), Laleaua Neagră (Iustina Tudoran, Doru Iagăr), Floare de nu-mă-uita (George/ Geanina - s-au retras înaintea startului competiției).

În urma rezultatelor din faza grupelor, echipele calificate în faza superioară a competiție au fost:

Grupa A: Orhideea (Ana Papară, Bogdan Stroie)

Grupa B: Bonsai (Marina Brătucu, Aurelian Toma)

Grupa C: Lăcrămioară (Nicoleta Jipa, Eduard Mihalcea)

Grupa D: Laleaua Neagră (Iustina Tudoran, Doru Iagăr).

Primele două echipe câștigătoare ale celor patru grupe (A - B) s-au calificat în faza superioară a competiției. Conform Regulamentului, nu s-au jucat semifinale pe sistemul A1-C1 și B1-D1, astfel încât finala mică s-a jucat de către ocupantele locului 2 din semifinală, în timp ce finala mare s-a jucat direct de către câștigătoarele semifinalelor.

Finala mică (Locurile III-IV):

Orhideea (Ana Papară, Bogdan Stroie) - Laleaua Neagră (Iustina Tudoran, Doru Iagăr): 6-4.

Echipa Orhideea (Ana Papară, Bogdan Stroie), echipă care a câștigat prima ediție a Cupei Îndrăgostiților de Tenis de Câmp, în anul 2018, s-a luptat din greu pentru ocuparea Locului III, cu echipa Laleaua Neagră (Iustina Tudoran, Doru Iagăr). Din această echipă, jucătoarea Iustina Tudoran a fost mai fost finalistă la prima ediție a competiției. Partida a fost una echilibrată și s-a jucat de la egal la egal, până la scorul de 4-4. Echipa Orhideea a reușit să se impună pe final, cu scorul de 6-4 și a câștigat locul III.

Finala mare (Locurile I-II):

Bonsai (Marina Brătucu, Aurelian Toma) – Lăcrămioară (Nicoleta Jipa, Eduard Mihalcea): 6-4; 6-4.

Cele două finaliste ale turneului, Bonsai (Marina Brătucu, Aurelian Toma) și Lăcrămioară (Nicoleta Jipa, Eduard Mihalcea), ambele din localitatea Pătârlagele (jud. Buzău), au jucat foarte bine pe toată durata competiţiei și s-a văzut faptul că pasiunea și dragostea pentru acest joc înseamnă multe ore de muncă și antrenament.

Echipa Bonsai a reușit să se concentreze mai bine în fazele decisive ale celor două seturi și s-a impus, în cele din urmă, cu scorul de 2-0, în fața echipei Lăcrămioară. Putem spune că finala a fost una echilibrată, cu multe faze spectaculoase de joc, cu multe mingi care au „țintit” uneori adversarul, cu un joc la serviciu fără multe duble greșeli, și cu retururi decisive la primire.

În cele din urmă, cu scorul de 2-0, echipa Bonsai (Marina Brătucu, Aurelian Toma) a câştigat cea de-a doua ediție a „Cupei Îndrăgostiților ... de Tenis de câmp” desfășurată la Întorsura Buzăului.

Clasamentul competiţiei:

Locul I – Bonsai (Marina Brătucu, Aurelian Toma)

Locul II – Lăcrămioară (Nicoleta Jipa, Eduard Mihalcea)

Locul III – Orhideea (Ana Papară, Bogdan Stroie)

Locul IV – Laleaua Neagră (Iustina Tudoran, Doru Iagăr).

Nu s-au jucat meciuri de departajare pentru ocuparea locurilor 5-12.

Festivitatea de premiere

Organizatorii au oferit echipelor participante, în cadrul festivităţii de premiere: cupe, medalii și tricouri personalizate pentru locurile I-IV și diplome și căni personalizate pentru toate echipele prezente la turneu.

„Cupa Îndrăgostiților... de Tenis de Câmp” a fost dedicată „Dragobetelui”, sărbătoare tradițională românească, ce marchează ziua iubirii și începutul unui nou anotimp și a promovat tenisul de câmp ca activitate sportivă de petrecere a timpului liber.

Organizatorul principal al acestei cupe de tenis de câmp, profesorul de educație fizică și sport Bogdan Stroie, din cadrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, ne-a asigurat că această competiție va fi continuată și în anul 2020.

Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei competiții, participanților și îi așteptăm și la evenimentele sportive viitoare care vor fi organizate în zona Întorsura Buzăului.

Foto arhivă

(Comitetul de organizare – Bogdan Stroie, Dan Buzea, Costel Iagăr)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.