SPORT 12 iulie 2018

Csongor Szabó și Rareș Fetean revin pe asfaltul din Harghita

de Covasna Media | 598 vizualizări

Sezonul 2018 al Campionatului Național de Raliuri continuă în luna iulie cu o nouă etapă interesantă, spectaculoasă pentru fani și cu multe provocări pentru echipaje: Harghita Rally. Etapa din județul Harghita se desfășoară pe asfaltul din jurul orașului Odorheiu Secuiesc, acolo unde Csongor Szabó și Rareș Fetean se vor afla în acest weekend, luând startul cu Ford-ul Fiesta R2 de clasa 7.

După ce a luat startul la etapele de la Brașov, Cluj-Napoca, Arad și Bacău, echipajul așteaptă cu entuziasm Raliul Perla Harghitei, o competiție recunoscută pentru ospitalitatea fanilor locali, care așteaptă cu sufletul la gură mașinile de concurs și aplaudă fiecare trecere a concurenților. Pentru Csongor și Rareș, a cincea etapă din 2018 vine după un rezultat excelent, muncit, de la Raliul Moldovei, acolo unde cei doi s-au impus în cadrul clasei 7 și au încheiat pe locul secund în clasamentul mașinilor cu tracțiune față.

Harghita Rally pregătește peste 120 de kilometri cronometrați pe drumurile de munte din zonă, cele mai importante trasee de concurs desfășurându-se pe drumul dintre Praid și Gheorgheni (proba „Bucin“), dar și pe un drum foarte virajat, îngust, în preajma localității Lueta, acolo unde concentrarea, eficiența, munca în echipă și viteza vor fi foarte importante.

Joi seara va avea loc startul festiv al raliului, începând cu ora 20:15, în centrul Odorheiului Secuiesc, ca mai apoi, vineri dimineață, echipajele să participe la sesiunea oficială de teste, unde Csongor și Rareș își vor face „încălzirea“ pentru primele probe speciale de vineri. În prima zi de concurs sunt programate 3 probe: „Bucin“, cea mai lungă a raliului, „Liban“, dar și superspeciala din centrul Odorheiului Secuiesc, acolo unde fanii din oraș sunt așteptați în număr mare.

Ziua de sâmbătă va duce echipajele pe 3 probe speciale („Văleni“, „Sânpaul“ și „Lueta“), care vor fi parcurse de câte trei ori. „După două raliuri de macadam revenim pe asfalt la Harghita, un raliu care ne place mult! Un raliu cu probe frumoase, rapide, tehnice și pe care sigur ne vom distra. Personal, abia aștept speciala „Lueta“, unde va fi superb să concurăm cu Fiesta R2, o mașină perfectă pentru acest traseu. Suntem entuziasmați să fim din nou la start în județul Harghita, sperăm că fanii să fie, ca în fiecare an, în număr mare și să contribuie la atmosfera specială de aici“, a spus Csongor.

Pentru Csongor Szabó și Rareș Fetean, obiectivul este unul clar la Harghita Rally: echipajul își dorește un nou raliu bun, în care să fie rapizi pe probele speciale și să se impună în clasamentul clasei 7. „Plecăm la Raliul Harghitei cu același scop ca la etapele anterioare - să câștigăm clasa 7 și să terminăm pe podiumul clasamentului cu 2 Roți Motrice. Ne simțim bine pe probele de aici, așa că vom ridica ritmul și sperăm să ne aflăm de pe prima probă în lupta pentru podiumul 2RM, unde să rămânem până la finalul raliului“, a spus Csongor Szabó.

Pentru Rareș, Harghita Rally vine ca o continuare firească în sezonul 2018: „După două etape de macadam, îmi era dor de un asfalt unde să forțăm, să avem un ritm foarte bun pe probe și să obținem timpi în top-ul clasamentelor. O să încercăm să fim mai rapizi, să creștem ritmul de la o probă la alta și, desigur, să aducem zâmbetul pe buzele fanilor unde este loc de spectacol“.

În 2018, echipajul Csongor Szabó – Rareș Fetean este susținut de Ferroli Romania, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Auto - Bogyo, Gother Service și partenerii media Observatorul de Covasna, RallyMax şi We Radio.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.