SPORT 3 mai 2018

Csongor Szabo şi Rareş Fetean concurează în Tour European Rally la Cluj-Napoca

de Covasna Media | 698 vizualizări

A doua etapă a Campionatului Naţional de Raliuri „Dunlop“ se desfăşoară în acest weekend pe probele speciale de lângă Cluj-Napoca, acolo unde organizatorii pregătesc un număr mare de kilometri cronometraţi pentru cele peste 100 de echipaje care s-au înscris.

Transilvania Rally se desfăşoară în perioada 3-5 mai pe drumurile de asfalt din judeţul Cluj, în Munţii Apuseni, în zona localităţilor Beliş – Raşca – Mărişel, dar şi în zona localităţii Floreşti, acolo unde fanii sunt aştepţi în număr mare pe o secţiune de drum spectaculoasă, aproape de oraşul Cluj-Napoca.

Cu startul festiv care are loc joi seara, în zona Cluj Arena, testele oficiale ale raliului vineri dimineaţă, pe drumul dintre Floreşti şi Cluj-Napoca, şi cu superspeciala ce se va desfăşura sâmbătă seara, după ora 18:30, în zona dintre Parcul Central şi Sala Polivalentă, raliul este unul spectaculos, unde fanii vor avea parte de show şi de multe momente interesante, cu participări şi maşini care trebuie văzute.

Pentru Csongor Szabo şi Rareş Fetean, Transilvania Rally vine după un raliu de la Braşov care a avut momente excelente şi momente mai puţin bune, rezultatul de la prima etapă fiind influenţat de o pană de cauciuc. Cu maxim de puncte în cadrul clasei 7, echipajul îşi doreşte să aibă un parcurs bun în cadrul acestui clasament, dar consideră că are o revanşă de luat în clasamentul maşinilor cu 2 Roţi Motrice, acolo unde podiumul este un obiectiv. Etapa internaţională şi inclusă în Tour European Rally, Transilvania Rally înseamnă şi participarea în campionatul internaţional pentru echipaj, care se înscrie în TER2WD, o competiţie dedicată modelelor cu tracţiune faţă, cum este Ford-ul Fiesta R2 cu care Csongor şi Rareş iau startul.

„Suntem nerăbdători să luăm startul în Transilvania Rally, un raliu frumos, cu mulţi kilometri de probă specială, unde atmosfera este frumoasă şi unde fanii sunt întotdeauna numeroşi. E un raliu care ne place, cu speciale tehnice, pe care sperăm să avem o evoluţie bună. Ne menţinem obiectivul de a ne impune în cadrul clasei 7, sperăm să obţinem podiumul în clasamentul maşinilor cu 2 Roţi Motrice, iar participarea în TER este un bonus pentru noi, unde nu avem un obiectiv clar setat, dar ne dorim să facem o figură frumoasă“ a spus Csongor înaintea startului în raliul de la Cluj.

Cu un număr total de 14 probe speciale, raliul reprezintă o provocare pentru echipaje, suprafaţa urmând să fie variată, dar şi configuraţia traseului de concurs, de la drumuri înguste, prin pădure, până la drumuri judeţene mai late, cu secţiuni de viteză. „Raliul este unul tehnic, care trebuie abordat inteligent. Vitezele pe probe vor fi foarte mari pe unele secţiuni, iar orice greşeală poate costa scump. O să abordăm un parcurs constant, de la început până la final, cu un ritm ridicat, dar fără a risca inutil“, a încheiat Csongor.

Pentru Rareş, etapă de la Cluj este una foarte familiară, după multe participări aici în trecut: „Transilvania Rally este un eveniment foarte frumos, unde fanii sunt în număr mare alături de echipaje, atât la prezentări, teste, cât şi pe probele speciale. E o adevărată plăcere să concurezi la acest raliu şi sunt nerăbdător să ne aflăm pe probele speciale, în regim de cursă, dar şi să obţinem un rezultat care să ne aducă zâmbetul pe buze. Ne vedem la Cluj!“, a spus Rareş înaintea recunoaşterilor raliului.

În 2018, echipajul Csongor Szabo - Rareş Fetean este susţinut de Ferroli România,, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Gother Service şi partenerii media Observatorul de Covasna, RallyMax şi We Radio.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.