SPORT 8 mai 2019

Csongor Szabó la Raliul Argeșului - debut ezitant, dar cu podium

de Daniela Luca | 963 vizualizări

După pauza competițională, pilotul covăsnean a început sezonul de raliuri pe Transfăgărășan

Echipajul Sonic Motorsport a debutat la Raliul Argeșului 2019, etapă care a revenit în calendar după aproape un deceniu de pauză. Astfel, în perioada 2-4 mai, Szabó Csongor și Rareș Fetean s-au aflat la startul probelor pe același Ford Fiesta R2. Deși vremea schimbătoare a influențat rezultatele finale și piloții au avut parte de un debut ezitant, ei au reușit să obțină un loc pe podium sub privirile a peste 10.000 de persoane prezente la competiție.

După un 2018 în care și-au adjudecat titlul clasei 7 în urma unei lupte strânse desfășurate până pe ultima probă a sezonului, Szabó Csongor și Rareș Fetean au continuat în aceeași categorie și în 2019. Sesiunea de testare dinaintea Raliul Argeșului a fost una de succes pentru echipaj, spun piloții, care au adăugat că această cursă a fost una interesantă pentru fani, cu multe schimbări de clasament, cu incidente, dar și cu o vreme schimbătoare care a influențat rezultatele finale.

Prima probă a raliului a fost oprită datorită ieșirii în decor a unui alt echipaj, astfel încât cei doi nu au putut să o parcurgă. Pe a doua probă a raliului, Szabó și Fetean au avut un ritm bun, precaut, iar mai apoi pe superspecială au forțat și au obținut un timp excelent: al doilea în clasamentul mașinilor cu tracțiune față.

Sub privirile a aproximativ 12.000 de persoane prezente în zona Stadionului Nicolae Dobrin din Pitești, echipajul Sonic Motorsport încheia prima zi de concurs pe locul secund în clasa 7 și pe al treilea în categoria mașinilor cu două roți motrice.

„Am început bine raliul, cu un ritm precaut pe proba dificilă de azi și forțând pe superspecială, unde ne-a plăcut foarte mult traseul amenajat de organizatori, dar și prezența numeroșilor fani. A fost incredibil să concurăm sub privirile unui număr atât de mare de spectatori”, a spus Csongor la finalul primei zile de concurs a Raliului Argeșului.

În a  doua zi de concurs echipajul a întâmpinat probleme din cauza  anvelopelor de concurs alese greșit pentru condițiile de ploaie. Astfel, echipajul a fost nevoit să reducă ritmul pentru a evita ieșirile în decor, iar timpul pierdut pe proba lungă a fost atât de mare încât echipajul a încheiat raliul pe locul al treilea în cadrul clasei 7.

„Privind în urmă, suntem dezamăgiți de ritmul lent pe care l-am avut și de alegerile greșite de anvelope. Știm că puteam fi mai rapizi, dar lipsa testelor în perioada de pauză dinaintea debutului sezonului și-a spus cuvântul. Plecăm de la Raliul Argeșului cu un podium care, deși ne mulțumește, nu este ceea ce ne-am dorit. Acum trebuie să ne pregătim serios pentru primul raliu pe macadam, de la Arad, care va avea loc la finalul lunii”, a declarat Csongor Szabó la finalul Raliului Argeșului.

Campionatul Național de Raliuri „Dunlop” continuă în luna mai cu Raliul Aradului, prima etapă de macadam din 2019, acolo unde Csongor și Rareș se simt excelent pe probele cu aderență scăzută.

„Chiar dacă am început sezonul cu un rezultat mai slab decât ne doream, trebuie să privim partea plină a paharului - am încheiat un raliu dificil, unde am gestionat bine momentele grele și am stat departe de incidente. Urmează etapa de la Arad, unde cunoaștem probele speciale, putem crește ritmul și spera la un rezultat mai bun” a adăugat Rareș, copilotul echipajului Sonic Motorsport.

În 2019, echipajul Csongor Szabó – Rareș Fetean este susținut de Ferroli Romania, Brenntag, Szabóék, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Auto - Bogyó, Gother Service și partenerii media RallyMax, We Radio și Observatorul de Covasna.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.