SPORT 16 aprilie 2010

CSM vrea să reactiveze handbalul din Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 733 vizualizări

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe vrea să readucă gloria handbalului local în prim-plan, iar primul pas în acest sens îl constituie refacerea echipei.

Directorul CSM Sfântu Gheorghe, Carol Şanta, a declarat în cadrul unei întâlniri comune cu Direcţia Judeţeană de Sport (DJS) Covasna, că au fost deja realizate mai multe acţiuni în vederea refacerii handbalului din Sfântu Gheorghe, care în trecut a dus gloria oraşului în toată ţara.

„De anul trecut am încercat să reîncropim o echipă de handbal, fiind jocul sportiv cu cea mai mare tradiţie în judeţul Covasna şi ar fi o crimă să desfiinţăm echipa. Sigur, în situaţia dată, când am dat „cadou” zece jucătoare la diverse echipe din România, e destul de greu să pornim o altă echipă. Astăzi suntem în stadiul în care vedem în special la practicantele de handbal dorinţa de a face o echipă pe care s-o înscriem în următorul campionat - echipa se pregăteşte deja din vara trecută, acum a primit echipament de competiţie, tot ce trebuie pentru a participa în campionat, însă la cerinţe minimale, pentru că posibilităţile au fost limitate”, a declarat Carol Şanta.

În acest an, echipei de handbal din Sfântu Gheorghe i-a fost alocată suma de 50.000 de lei din partea Consiliului Local Sfântu Gheorghe, în condiţiile în care DJS Covasna este finanţată cu 5.000 de lei lunar de către Guvernul României. Echipa de handbal CSM Sfântu Gheorghe s-a desfiinţat în urmă cu doi ani, după o serie de succese memorabile obţinute în numele acestui joc sportiv la diverse competiţii naţionale, de aici plecând mai multe jucătoare de valoare către alte echipe din ţară.

Monica Vajna

Teme articol: handbal CSM Carol Santa
Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
hu, 17 aprilie 2010
o treaba jeniala.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.