SPORT 28 iulie 2023

ȚSKA Sofia - Sepsi OSK 0-2. Meci de referință pentru istoria covăsnenilor

de Covasna Media | 780 vizualizări

Stadionul Armatei bulgare din Sofia a găzduit prima manșă din turul al doilea preliminar al Conference League. ȚSKA Sofia, multipla campioană a Bulgariei, era cotată drept favorită înainte de lovitura de începere.

Meciul a fost foarte disputat, în special în prima repriză. Împinși de tribune, de aproape 12.000 de fani, militarii bulgari au dominat la capitolul posesie, însă arma preferată a celor de la Sepsi OSK a fost contraatacul. Degajările lungi ale portarului Niczuly au creat haos în defensiva bulgară. Niczuly l-a lansat întâi pe Ștefănescu, apoi pe Andres Dumitrescu, activând astfel ambele flancuri. Din păcate, niciunul dintre aceste momente nu a fost fructificat până la pauză. De semnalat că există o tactică specială la Sepsi OSK, nemaivăzută la altă echipă. Atunci când Niczuly Roland degajează de jos, din careul mic, nu se ridică ofsaid, așa că atacanții se plasează mult în spatele liniei de fundași. A fost și cazul lui Ștefănescu sau Safranko, în meciul de la Sofia.

Imaginea sugestivă a primei reprize a fost a portarului brazilian Busatto care, după fluierul din minutul 45, a îngenunchiat pe linia porții mulțumind divinității că a scăpat fără gol primit.

Antrenorul covăsnenilor, Liviu Ciobotariu, a schimbat inspirat după pauză. Deși echipa jucase foarte bine, a băgat doi jucători cu experiență, Rondon și Varga, cei doi fiind cei care au făcut diferența. Rondon a preluat în minutul 68, la prima fază la care a participat, pe o recuperare în jumătatea bulgarilor, a tras la poartă, mingea a fost respinsă la Păun, care, din interiorul careului, a scuturat plasa porții bulgare. Apoi tot Rondon, în minutul 81, a speculat ieșirea inoportună dintre buturi a goal-keeperului, l-a deposedat și a pasat în spate pentru Varga. Mijlocașul maghiar, cu toată opoziția fundașilor, a marcat cu un șut liftat, din afara careului, în poarta părăsită.

Finalul meciului a atras un cor de fluierături din partea suporterilor echipei gazdă, care astfel au taxat jocul slab al echipei favorite. Din păcate, suporterii bulgarilor au lansat și o serie de scandări rasiste, la adresa tuturor românilor din stadion, numindu-ne țigani.

La final de meci, Diószegi László, președintele Sepsi OSK, a declarat în exclusivitate pentru Observatorul de Covasna:

"Este un meci de referință pentru istoria clubului nostru. Este cel mai bun meci pe care l-am făcut în cupele europene. Sunt foarte bucuros și le mulțumesc tuturor care muncesc la acest club, pentru ceea ce fac în numele Sepsi OSK. remarc jocul bun pe care l-am făcut, atitudinea și determinarea echipei noastre. Am învins, dar nu cred că este deja jucată calificarea. Mai avem un meci peste o săptămână, pe care îl vom trata cu aceeași seriozitate. Din păcate nu pot accepta scandările rasiste și jignitoare ale galeriei bulgare. Păcat că au strigat urât de noi la final de meci, deși unii suporteri ne-au felicitat sportiv pentru victorie. remarc și faptul că un stadion cu asemenea istorie, cum este cel pe care s-a jucat, nu este îngrijit așa cum trebuie”, a încheiat Dioszegy relatarea sa, la finalul meciului.

Mai trebuie spus că, în pauza competițională, fundașul stânga Andres Dumitrescu, internațional român de tineret, a fost curtat de CSKA Sofia, dar a ales să rămână la Sf. Gheorghe.

În cazul în care va trece de CSKA, Sepsi OSK Sf. Gheorghe va juca în turul al treilea preliminar al Conference League, foarte probabil, cu Aktobe, din Kazakhstan. Aktobe are și ea o serioasă șansă la calificare, după 3-0, pe terenul georgienilor de la Torpedo Kutaisi.

Cristian Frisk

Sursa foto: Facebook/Sepsi OSK

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.