SPORT Acum 1 zi, 7 ore

Cosmin Matei, liber să joace pentru Sepsi după suspendarea sancțiunii de dopaj

de Ștefania Găvăneci | 340 vizualizări

Cosmin Matei poate reveni pe teren alături de colegii săi de la Sepsi OSK, după ce a obținut suspendarea executării sancțiunii de 6 luni impuse de Agenția Națională Anti-Doping (ANAD). Jucătorul a contestat decizia inițială la Comisia de Apel, iar avocatul său a solicitat suspendarea pedepsei până la soluționarea cazului. 

Cererea a fost acceptată vineri, de către Comisia de Apel de pe lângă Secretariatul General al Guvernului. Cosmin Matei s-a antrenat astăzi alături de echipă.

Această schimbare este un impuls semnificativ atât pentru jucător, cât și pentru club, care se poate baza din nou pe experiența lui Matei în meciurile viitoare.

De astăzi poate să se antreneze și să joace până se decide iarăși. Noi suntem bucuroși că îl avem alături de noi. Nu știm cât timp, dar sperăm că se va reciti, se va vorbi și să nu mai aibă nici acele 6 luni. El este un jucător foarte important. Noi (n.r. clubul Sepsi OSK) zicem că el a fost foarte corect și nu credem că este vinovat. Așa că acum așteptăm decizia și sperăm să fie favorabilă nouă”, a declarat pentru Observatorul de Covasna și covasnamedia.ro, Attila Hadnagy, director general la Sepsi OSK. 

Este o decizie firească, corectă, într-o astfel de situație. Noi am primit decizia pe 2 august, vineri, iar apelul și cererea de suspendare au fost depuse luni dimineața, pe 5 august. Ne-ar fi prins bine să avem o decizie în acest sens chiar mai devreme, dar e bună și acum. Judecarea apelului poate dura destul de mult, suficient cât să i se fi scurs toată suspendarea de 6 luni dispusă de Comisia de Audiere. Și atunci n-ar mai fi avut niciun sens să ne mai judecăm!

Dacă obținem câștig de cauză, jucătorul ar fi executat deja suspendarea. Dacă pierdem, va executa în continuare suspendarea rămasă.

Soluția suspendării executării sancțiunii până la finalizarea apelului este binevenită”, a explicat Paul Mincu, avocatul lui Matei, pentru gsp.ro.

Suspendarea inițială a fost o lovitură dureroasă pentru Cosmin Matei, care a susținut că este nevinovat. 

Nu înțeleg cum pot fi găsit vinovat, în contextul în care am făcut o serie de analize la laboratoarele autorizate și am demonstrat că unele flacoane sunt contaminate, iar alte flacoane nu conțin substanța interzisă. Toate sigilate, dar din loturi diferite. Practic, e după cum ți-e norocul. Este efectiv ceva de care nu poți să te păzești. În plus, am demonstrat cu datele tehnice de la meciuri, că nu a existat nicio îmbunătățire a performanțelor mele fizice, atunci când am consumat acel energizant”, a spus Cosmin Matei, potrivit aceleiași surse. 

Cosmin Matei, jucătorul de la Sepsi OSK, a fost depistat pozitiv la un test anti-doping efectuat în martie 2024, când a fost găsită în organismul său metilhexanamina, o substanță interzisă pe lista stimulentelor. Aceasta a dus la impunerea unei sancțiuni de 6 luni de către Agenția Națională Anti-Doping (ANAD).

Citiți mai multe despre evoluția cazului lui Cosmin Matei în acest articol.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.