SPORT 8 august 2017

Constantin Dima, selecționat în naționala U19

de Covasna Media | 2382 vizualizări

Echipa națională de fotbal juniori a României, U19, s-a reunit la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia pentru a pregăti două jocuri de verificare în fața selecționatei similare a Ciprului. Pe adresa Sepsi OSK Sf. Gheorghe a sosit o telegramă de convocare pentru fundașul Constantin Dima, care face parte din lotul național.

Partidele se vor disputa marți, 8 august, de la ora 19:30, și joi, 10 august, de la ora 11:00, la Centrul Național de Fotbal Buftea. Ambele vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a Echipei Naționale și pe YouTube FRF TV. Cele două jocuri vor fi comentate chiar de către semnatarul acestor rânduri.

După reunire, tricolorii s-au pregătit în prima parte a zilei pe terenul al doilea de la Mogoșoaia, acolo unde au exersat mai multe scheme de joc.

„Sunt două jocuri care ne vor ajuta să vedem la ce nivel se află jucătorii după vacanță, pentru că pregătirea lor este diferită. Cred că este o generație de excepție, atât fotbalistic, cât și comportamental. Dacă vor reuși să gestioneze bine momentele de muncă, mulți dintre ei vor bate la porțile primei reprezentative”, a declarat antrenorul Adrian Boingiu, pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Pentru această dublă, selecționerul U19, Adrian Boingiu, a convocat un lot format din 21 de jucători:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Silviu Costache (Concordia Chiajna);

Fundași: Denis Hăruț (ACS Poli Timișoara), Constantin Dima (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Andrei Chindriș (Știința Miroslava), Cristian Podină (ACS Poli Timișoara), Ricardo Grigore (Dinamo);

Mijlocași: Radu Boboc (Viitorul), Dan Berci (SS Juve Stabia), Vlad Dragomir (Arsenal), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe (Dinamo), Cristian George Merloi (Stade Rennais), Claudiu Micovschi (FC Genoa), Mihai Ene (Viitorul), Florin Vasile (Dinamo), Radu Bîrzan (FC Argeș), Amir Jorza (UTA Arad), Albert Stahl (UTA Arad);

Atacanți: Robert Moldoveanu (Dinamo), Andrei Sîntean (liber de contract).

În noiembrie, încep preliminariile pentru Euro 2018

În toamnă, selecționata pregătită de Adrian Boingiu va evolua alături de Rusia, Grecia și Gibraltar în Grupa 10 din prima fază a preliminariilor Campionatului European pentru juniori Under 19 – Finlanda 2018. Meciurile din această serie se vor juca în Grecia, în perioada 8–14 noiembrie 2017.

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 se vor califica în ultima fază din preliminarii (turul de elită).

În turul de elită (fază în care Spania și Portugalia sunt calificate direct), programat în primăvara anului 2018, vor fi șapte serii din câte patru formații. Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica la Campionatul European pentru juniori Under 19 – Finlanda 2018. O parte dintre echipele care vor evolua în turneul final se vor califica în ediția din 2019 a Cupei Mondiale pentru tineret Under 20.

Formațiile care vor participa în preliminariile și în turneul final EURO 2018 vor fi alcătuite din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 1999.

România nu a mai participat la Campionatul Mondial U20 din 1981, când, în Australia, am cucerit o istorică medalie de bronz.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.