SPORT 20 februarie 2014

Consiliul Local Sfântu Gheorghe așteaptă proiectele sportive

de Covasna Media | 636 vizualizări

Practicanții sporturilor de iarnă sunt din nou dezavantajați

Cluburile și asociațiile sportive pot depune proiectele pentru primul semestru al acestui an până pe data de 11 martie. Documentația necesară poate fi obținută de la biroul nr. 2 al Primăriei Sfântu Gheorghe, iar sumele acordate vor fi utilizate pentru cofinanţarea programelor, proiectelor şi acţiunilor sportive, desfăşurate în perioada semestrului I/2014. Mai bine zis vor fi cofinanțate proiectele care se vor desfășura în perioada aprilie-iunie, pentru că după termenul de predare a proiectelor urmează discutarea acestora, afișarea rezultatelor, perioada de contestație, și numai apoi se semnează contractele. Iar finanțare se poate obține doar pentru proiectele ce se vor desfășura după data semnării proiectelor.

Președintele Comisiei de Tineret și Sport din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, Nemes Előd, spune că acesta este drumul legal și birocratic, și nu au ce face deși sunt conștienți de faptul că asociațiile și cluburile care se ocupă de sporturi de iarnă sunt dezavantajate.

„Nu am putut lansa programul de depunere a dosarelor înainte de a avea buget. Săptămâna trecută am adoptat bugetul și am lansat proiectul. Știm că cei care practică sporturi de iarnă sunt dezavantajați, dar avem mâinile legate, nu putem acționa decât conform legii” – ne-a declarat Nemes Előd.

Întrebat de ce în cazul proiectelor culturale situația este alta, termenul de depunere a acestora fiind la începutul lunii ianuarie, Nemes Előd spune că nici asociațiile culturale nu vor primi banii mai repede, întrucât semnarea contractelor se va face în același timp. Președintele comisiei a mai precizat că au îmbunătățit procedura, astfel mai multe categorii de cheltuieli au devenit eligibile și au fost modificate și formularele de cerere.

Cei care doresc să depună proiecte, pot obține informaţii suplimentare la telefon 0267311726 – interior 122.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.