SPORT 24 iunie 2014

Concurs de paintball la Ozunca-Băi inspirat de un eveniment istoric real

de Agerpres | 929 vizualizări

paintball ozunca

Clubul de paintball PPZ din Sfântu Gheorghe a început înscrierile pentru un nou reality-show pe care îl va organiza în pădurile din judeţul Covasna şi care va angrena aproximativ o sută de 'luptători'.

Liderul clubului, Hajnal Attila, a declarat că bătălia cu cartuşe şi grenade cu vopsea colorată se va desfăşura după un scenariu inspirat de Operaţiunea Highjump, derulată de americani în Antarctica între anii 1946-1947, iar la aceasta poate participa orice persoană care a împlinit 16 ani. Acţiunea va avea loc luna viitoare (11-13 iulie) în pădurile din Ozunca Băi, iar 'înrolarea' se poate face până pe data de 7 iulie a.c.

Organizatorii vor asigura contra cost cazarea, armamentul, echipamentul de protecţie şi transportul cu camioane până la 'câmpul de luptă'.

În joc sunt puse şi premii speciale, prin tragere la sorţi putându-se câştiga echipamente şi accesorii de paintball. De asemenea, se vor acorda premii pentru cel mai bun camuflaj, cel mai bun strateg şi cel mai bun jucător.

„Cei care se vor participa la acest show vor avea parte cu siguranţă de adrenalină şi de senzaţiile pe care le încearcă un războinic într-o misiune adevărată, chiar dacă, în fapt, se vor bate cu cartuşe cu vopsea. (...) Bătălia se va încheia în jurul unui ceaun cu tocană, care cu siguranţă va avea darul de a împăca pe toată lumea”, a spus Hajnal Attila.

Evenimentul are ca scop promovarea paintball-ului şi se înscrie într-o amplă campanie derulată în ultimii ani care a inclus numeroase competiţii la care au participat oameni de diferite vârste şi categorii sociale. Practic, acesta va fi cel de-al optulea reality-show organizat de clubul PPZ în România.

În anii anteriori, echipele s-au luptat în diverse locuri, chiar şi într-o fabrică dezafectată din oraşul staţiune Covasna după un scenariu apocaliptic gen 'Mad Max', având misiunea de a apăra, respectiv a pune stăpânire pe 'izvorul vieţii', singurul izvor de apă rămas în Europa după ce un meteorit uriaş a lovit Pământul. Într-un alt an, jocul s-a desfăşurat după scenariul Debarcării în Normandia din iunie 1944.

Pasionaţii de paintball susţin că acest sport contribuie la întărirea caracterului, dezvoltă încrederea în sine, abilităţile de lider şi de cooperare în echipă şi, nu în ultimul rând, elimină stresul deoarece este extrem de distractiv.

La originea jocului stă canadianul James Hale care în anul 1970 a inventat şi brevetat prima puşcă de paintball, pe care a folosit-o iniţial pentru marcarea copacilor şi a vitelor. Bilele cu vopsea seamănă cu pilulele cu gel sau cu 'perlele' de ulei de baie şi se sparg la impact, provocând victimei foarte puţină durere. Vopseaua este netoxică, biodegradabilă şi solubilă în apă, prin urmare urmele 'războiului' pot fi uşor îndepărtate de pe haine şi de pe piele.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.