SPORT 5 septembrie 2023

Clubul Show Time, pe podiumurile de premiere a Cupei României de Ju-Jitsu și a Cupei Vipguard

de Daniela Luca | 1126 vizualizări

Cu rezultate impresionante obținute la Cupa României de Ju-Jitsu și Cupa Vipguard, desfășurate în Tecuci în acest weekend, membrii Clubului Show Time din Sfântu Gheorghe au demonstrat din nou abilitățile lor remarcabile. Competițiile au fost organizate de Federația Română de Arte Marțiale, în parteneriat cu ACS Vipguard Tecuci. Sportivii Vlad Artene, Cristian Mihai Popa și Elena Dumitrașcu au câștigat fiecare câte două medalii de aur și au fost numiți „cei mai tehnici sportivi ai competiției”. În plus, sportiva Denisa Maria Ferariu a dovedit că este o speranță promițătoare pentru viitoarele competiții internaționale.

Cristian Schiopu, Antrenorul Senior de Ju-Jitsu, ne-a dezvăluit că echipa a adoptat o abordare strategică în pregătirea pentru aceste competiții. Cu un accent deosebit pe antrenamentele de rezistență și tehnico-tactică, echipa a lucrat împreună cu tehnicienii clubului pentru a dezvolta o strategie de joc inovatoare.

„Această abordare ne-a permis urcarea pe podiumurile de premiere la ambele competiții, astfel, Clubul a fost premiat cu locul 2 la Cupa Vipguard ce a fost rezervată copiilor de U8, U10 și U12 ani, și locul 3 în cadrul Cupei României de Ju-Jitsu, competiție echivalentă Campionatului Național rezervată categoriilor de vârstă U14, U16, U18, U21 și Seniori, cu un total de 95 de categorii, în cadrul cărora au participat 191 de sportivi.

Medaliile câștigate la probele Fighting și Ne-waza, de cei 30 de sportivi ai clubului ce au intrat în „lupte”, 11 în cadrul Cupei Vipguard (4 medalii de aur, 3 medalii de argint și 4 de bronz) și 19 în cadrul Cupei României (10 medalii de aur, 11 de argint și 12 de bronz), aduc o remarcabilă performanță, fiind evidențiați atleții Vlad Artene, Cristian Mihai Popa, Elena Dumitrașcu cu câte 2 medalii de aur, declarați  «cei mai tehnici sportivi ai competiției», precum și sportiva Denisa Maria Ferariu, o speranță la podiumurile de premiere a competițiilor internaționale ce vor urma”, ne-a spus Cristian Schiopu.

Antrenorul a subliniat faptul că este mândru că au depășit cluburi cu tradiție, inclusiv pe cele finanțate de stat. Această performanță demonstrează că un club modest din provincie poate să se impună în clasamentul național.

Această realizare fost posibilă datorită contribuției tehnicienilor Cristian Schiopu – Antrenor Senior de Ju-Jitsu, Silviu Ionuț Carp – Instructor de Ju-Jitsu și Marian Dobrică – Instructor de Brazilian Jiu Jitsu (centură neagră), mai transmit reprezentanții clubului.     

„Mulțumim pentru ajutorul financiar acordat de Consiliul Județean Covasna, partener nelipsit din cadrul acțiunilor, mai importante, la care luăm parte, așa cum a fost și Cupa României de Ju-Jitsu, precum și părinților sportivilor ce ne-au susținut necondiționat, atât la deplasare, cât și în sala de concurs”, au mai transmis reprezentanții clubului.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.