SPORT 30 iulie 2017

Cine este jurnalistul sportiv Cristian Frisk?

de Covasna Media | 2742 vizualizări

Poziția de profesionist în domeniul sportului de pe care vorbește noul nostru coleg, Cristian Frisk

Cu siguranță cei ce îndrăgesc sportul au putut observa că, începând din luna iulie, articolele sportive publicate în Observatorul de Covasna și pe site-ul covasnamedia.ro sunt semnate de noul nostru coleg, Cristian Frisk. Dintre aceștia, unii chiar ne-au întrebat cine este acest om și în ce calitate se pronunță asupra evoluției pe care sportivii noștri au avut-o în competițiile la care participă, asupra greșelilor sau a execuțiilor impecabile ale acestora și așa mai departe. Pentru a lămuri toate aceste aspecte și multe altele, am decis să vorbim pe scurt despre noul nostru coleg.

Așadar, cine este Cristian Frisk?

Când vorbește despre sine, lui Cristian Frisk îi place să se întoarcă departe în timp, la momentul copilăriei, când buchisea primele litere ale alfabetului pe ziarul Sportul, încă dinainte de a deveni școlar. De atunci, între el și lumea sportului s-a creat o legătură puternică pe care a alimentat-o ani la rând și care s-a consolidat într-atât de-a lungul timpului, încât a devenit indestructibilă. La grădiniță fiind, comenta meciuri de fotbal prin imaginarea fazelor de joc, cu caseta tehnică din ziar în față. Mai târziu, în adolescență, marile lui reușite școlare (admitere la liceu, bac, facultate) au fost însoțite, printr-o coincidență bizară, de marile succese ale naționalei de fotbal a României. Astăzi, când întreaga lui viață se învârte în jurul sportului, fiind nu doar un pasionat, ci și un adevărat profesionist în domeniu, Cristian Frisk se vede ca pe un om care  și-a găsit sensul vieții prin jurnalismul sportiv.

În prezent, Frisk este un comentator în al cărui palmares se află două ediții olimpice de vară (2012 și 2016), o ediție olimpică de iarnă (2014), două turnee finale de Campionat European la fotbal (2012, 2016), un turneu final de Campionat Mondial la fotbal (2014) și multe alte transmisiuni. Mai mult decât atât, este un iubitor de sport care a și publicat câteva cărți între care „Eurofotbal cu aromă de miazăzi”, „Feeria unei ierni olimpice”, „100 de ani de rugby în România” (colectiv de autori), „Kaiac-canoe - o lume a padelelor și pagăilor”, „Sportul Studențesc - un veac de performanță” și „Cartea autobiografică semnată de Horia Tecău” – ultimele două cărți publicate în 2016.

Cât despre felul în care comentează evenimentele sportive, ca orice profesionist, Cristian Frisk vede atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative și se simte obligat să le treacă în revistă, în încercarea sa de a fi nepărtinitor și de a le oferi cititorilor și tuturor celor ce-l urmăresc un punct de vedere obiectiv, chiar cu riscul de a nu fi întotdeauna pe placul suporterilor unei echipe sau ai unui sportiv anume. Pasionat de tot ce înseamnă sport, el este un om care are norocul să se distreze când muncește pentru că a ales să facă ceea ce îi place cel mai mult, dar care în același timp recunoaște performanța și dorește să fie alături de oameni performanți. Dar ceea ce este poate chiar mai important este faptul că lui Cristian Frisk îi place mai mult decât orice să își respecte principiile și valorile pe care nu le încalcă niciodată. Orice-ar fi!

Redacția Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.