Ciclistul Bagoly Levente a încheiat pe locul al doilea Silk Road Mountain Race
Ciclistul Bagoly Levente din Sfântu Gheorghe a încheiat, luni, pe locul al doilea Silk Road Mountain Race, una dintre cele mai dure curse de anduranţă desfăşurată în Republica Kârgâzstan, la care au participat aproape o sută de concurenţi din toată lumea.
Tânărul, de profesie arhitect, a străbătut 1.725 de kilometri în 9 zile, 3 ore şi 30 de minute, potrivit informaţiilor postate de organizatori pe pagina de internet.
Bagoly Levente a scris pe pagina sa de Facebook că Silk Road Mountain Race a fost o cursă foarte grea şi solicitantă atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic, desfăşurându-se în munţi, pe un traseu accidentat şi diferenţe mari de nivel, atingând altitudini de până la 4.000 de metri.
Conform regulamentului, concurenţii nu au putut beneficia de asistenţă din partea echipei, trebuind să se descurce cu bagajul avut la ei şi cu ce au mai găsit pe traseu.
Bagoly Levente a dedicat cursa tatălui său, care l-a susţinut întotdeauna în tot ceea ce a făcut, "chiar dacă unele lucruri au fost stupide".
Concursul a fost câştigat de americanul Jay Petervary, ce a trecut duminică după-amiază linia de sosire, parcurgând distanţa dintre capitala Republicii Kârgâzstan, Bishkek şi localitatea Chon-Kemin în opt zile, opt ore şi 15 minute.
În vara anului trecut, Bagoly Levente a terminat Transcontinental Race, desfăşurată pe ruta Belgia-Grecia, pe locul al 19-lea, lăsând în urmă 236 de concurenţi, după ce a străbătut pe două roţi 3.998 de kilometri în 12 zile, 14 ore şi 15 minute.
Tânărul, care trăieşte acum în Bucureşti, are la activ mai multe deplasări pe distanţe lungi - în anul 2013 a parcurs cu bicicleta aproape 8000 de kilometri, pornind de la Bucureşti spre Barcelona pentru a vedea creaţiile lui Antoni Gaudi, după care a vizitat câteva dintre cele mai frumoase oraşe europene, printre care Paris, Londra, Bruxelles, Amsterdam, Copenhaga, Berlin, Praga, Viena şi Budapesta.
În 2014 a mers cu bicicleta în Turcia până la graniţa cu Iran şi Irak, de acolo a plecat în Georgia, cu vaporul a ajuns în Ucraina, la Odessa, după care a pornit tot pe două roţi spre casă, parcurgând în total aproximativ 4500 de kilometri, iar ulterior a ajuns până la North Cape, în Norvegia, călătoria incluzând circa 5.000 de kilometri "la pedale" şi două deplasări cu trenul.