SPORT 9 ianuarie 2020

Cel mai spectaculos concurs al iernii pentru copii revine în județul Covasna

de Daniela Luca | 1897 vizualizări

Schiul și snowboardul sunt vedetele evenimentului 

Micii iubitori ai sporturilor de iarnă din toată țara își dau întâlnire în județul Covasna în perioada 23-26 ianuarie a.c.. Astfel, pârtiile de schi de la Șugaș Băi și Valea Mare vor fi gazdele celei de-a XII-a ediții a concursului național de schi pentru copii, „Trofeul Gerar 2020”. Și în acest an, însoțiți de părinți, copiii vor putea să se bucure de weekend-ul prelungit în spiritul distracției și al competiției, transmit organizatorii concursului.

Copii din mai multe județe ale țării care practică sporturi de iarnă la Palatele și Cluburile Copiilor vor putea să își antreneze spiritul competitiv într-un concurs care promite să fie distractiv, atât pentru ei, cât și pentru părinții lor, spun organizatorii evenimentului „Trofeul Gerar 2020”. Cei mai buni dintre ei vor fi premiați cu diplome și medalii, dar și cu premii din partea sponsorilor.

Pentru că noutatea ediției trecute, snowboardul, s-a bucurat de mare popularitate, și în 2020 se va organiza un concurs pentru iubitorii acestui sport.  

„Partea de slalom, slalom uriaș o vom face la Șugaș Băi pe 24 ianuarie, în două manșe, iar paralelul îl facem pe pârtia de schi de la Valea Mare. Acolo o să avem și jocuri de echipă. Anul acesta am mai adăugat o categorie așa că primim și copiii de la gimnaziu”, ne-a spus directorul Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő.

Acesta a mai adăugat că la concurs se pot înscrie copii care au frecventat cercurile de schi, de la clasa pregătitoare, până în clasa a opta. Cele cinci categorii de vârstă sunt: 6-7 ani , 8-9 ani , 10-11 ani , 12-13 ani și 13-14 ani. Atât înscrierea la concurs, cât și participarea sunt gratuite.

În plus, participanții vor beneficia de masă și cazare oferite gratuit de organizatori. Copiii și părinții lor vor fi cazați la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” și la Clubul Copiilor de la Întorsura Buzăului. 

La ediția de anul trecut au participat 95 de copii din 11 județe, iar anul acesta organizatorii așteaptă peste 100 de iubitori de schi și snowboard. 

Evenimentul este organizat de Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe, Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, sprijinul Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna și Sepsi Rekreativ.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.