SPORT 20 decembrie 2019

Cei mai buni sportivi din județ, premiați în cadrul Galei CSM

de Daniela Luca | 3933 vizualizări

Topul este condus de luptătoarea Incze Kriszta

Sportivii covăsneni care au atins cele mai înalte performanțe pe parcursul anului 2019, au fost premiați joi, 19 decembrie, în cadrul Galei Sportive CSM. Evenimentul a avut loc în restaurantul Orhideea din reședința de județ. Premiile au fost decernate celor mai buni 10 sportivi ai anului acesta, desemnați de DJST Covasna, dar și campionilor din cadrul celor șase secții ale clubului CSM.

Ca în fiecare an, sportul covăsnean se mândrește cu medalii la campionate mondiale și europene, atât la juniori, cât și la seniori. Astfel, în cadrul Galei CSM, sportivii cu rezultate deosebite și viitoarele speranțe ale sportului din județ au primit diplome de excelență și premii în bani.

„După 46 de ani de activitate în slujba sportului de performanță țin să vă mulțumesc tare mult pentru că 46 de ani sunt ani frumoși în care CSM Sfântu Gheorghe a adus rezultate remarcabile la campionate mondiale, olimpice, europene. Deci CSM practic trebuie să se ocupe de sportul de performanță și înaltă performanță. Totodată, anul acesta eu împlinesc 30 de ani de activitate ca antrenor în Sfântu Gheorghe”, a spus în deschiderea Galei, directorul CSM Sfântu Gheorghe, Petru Oltean.

Așadar, conform Direcţiei Judeţeane pentru Sport şi Tineret Covasna, pe primul loc pe lista celor mai performanți sportivi ai anului s-a poziționat Incze Krista (Sepsi-SIC), cea care a obținut cele mai strălucite rezultate la lupte libere.

Pe locul II s-a situat Zsindely Adelina (Shoto Team), iar pe locul III Kisgyörgy Magor (Shoto Team), sportivi care au câștigat numeroase premii la karate. A urmat Vlad Lașcu (CSM Sfântu Gheorghe) - ju jitsu, Raul Andrei, Makó Csongor, și Izabella Dumitru, toți trei de la karate, respectiv la Shoto Team, Laurențiu Ţifrea (CSM Sfântu Gheorghe) - ju jitsu, Solymosi Tamás (Shoto Team) - karate și Adina Popescu (Sepsi-SIC), lupte libere.

A urmat premierea celor mai de preț sportivi din cadrul celor șase secții ale Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe: atletism, judo, jiu-jitsu, lupte libere, handbal și gimnastică.

Tot la capitolul sportivi, Augustin Covaciu a fost premiat și în acest an. Legitimat la CSM Sfântu Gheorghe, sportivul veteran participă la competiții peste tot în țară și obține rezultate foarte bune la categoria Veterani 60+ la care concurează.

Rezultatele sportivilor covăsneni nu ar fi posibile fără sprijinul instituțiilor și oamenilor care susțin sportul în județul Covasna, au mai punctat organizatorii Galei, astfel că au fost acordate diplome de excelență tuturor celor care pe parcursul anilor au sprijinit performanța.

Viceprimarul Tóth-Birtan Csaba a felicitat sportivii pentru tot efortul depus care s-a oglindit în rezultate excelente și le-a dorit acestora ca 2020 să fie un an la fel de bogat în medalii. 

„Pentru Sfântu Gheorghe sportul este foarte important. Acest lucru cred că se vede și pe infrastructura sportivă și pe rezultatele sportive obținute de cetățenii municipiului. Acest lucru ne umple de bucurie când vedem acești tineri sportivi care aduc rezultate excepționale și ridică faima orașului, a județului, a regiunii”, a spus în cadrul Galei Tóth-Birtan Csaba.

CSM Sfântu Gheorghe există în peisajul sportiv românesc din 1973. Clubul adună și selectează cei mai buni sportivi din județ, pe care apoi îi ghidează și îi antrenează pentru a obține rezultate incontestabile. 

 

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.