SPORT 13 mai 2024

Cătălina Axente, la Jocurile Olimpice de la Paris 2024!

de Covasna Media | 1207 vizualizări

Luptătoarea Cătălina Axente (de la Sepsi-SIC) a reușit spre finalul săptămânii trecute, pe 10 mai, calificarea la Jocurile Olimpice (JO) de la Paris din acest an. Ea s-a impus în semifinala turneului preolimpic mondial de la Istanbul în fața Anastasia Zimiankova. 

Înainte să ajungă în semifinală, Axente a învins-o în optimile categoriei 76 kg pe lituanianca Kamile Gaucaite și în sferturi a trecut de franţuzoaica Pauline Denise Lecarpentier, scrie Agerpres

Cătălina Axente are 28 de ani și este pentru prima dată când va participa la Jocurile Olimpice, notează gsp.ro.

„Ziua Cătălinei nu a fost lipsită de emoții: după ce a trecut de Kamile Gaucaite din Lituania cu 6-0, decizie VPO, în „optimi”, a avut un meci foarte strâns în „sferturi” cu franțuzoaica Pauline Lecarpentier, medaliată cu bronz european anul trecut. Axente s-a impus, reușind tușul în minutul 5:26, când scorul pe tabelă era 2-2”, notează jurnaliștii de la București.

Și Kriszta Incze a reușit calificarea la JO 2024

Luptătoarea Kriszta Incze, tot de la Sepsi-SIC, a reușit să se califice în finala Turneului Mondial de la Istanbul, la categoria 62 kg, și să-și asigure biletul de participare la a doua sa ediție de Jocuri.

Kriszta a învins-o în semifinale pe Veranika Ivanova (AIN), scor 6-1. Kriszta a început luptele la Sfântu Gheorghe. E a participat și la JO Tokyo 2020.

„Sportivele de la Sepsi-SIC la olimpiadă: la Turneului Preolimpic Mondial de lupte de la Istanbul, Incze Kriszta și Cătălina Axente au obținut calificarea la  Jocurile Olimpice de la Paris. Felicitări, fetelor!”, a scris, pe Facebook, și prefectul județului Covasna, Ráduly István.

Team România are în acest moment 85 de sportivi calificaţi la JO 2024, la 12 sporturi. Halterofilele Mihaela Cambei (cat. 49 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg) sunt şi ele calificate, dar lipseşte oficializarea, punctează Agerpres. 

Ediția din acest an a JO este cea cu numărul 33 și se va ține la Paris, în perioada 26 iulie - 11 august. Este pentru a treia oară când JO, care se organizează o dată la patru ani, se țin la Paris. 

Sursa foto: Federația Română de Lupte

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.