SPORT 13 noiembrie 2017

EXCLUSIV Campionatul Național U20 de baschet feminin se dispută

de Covasna Media | 562 vizualizări

Deşi inițial se anunțase că nu va avea loc, din cauza numărului insuficient de echipe participante, Campionatul Național de baschet feminin, categoria de vârstă tineret sub 20 de ani, va avea loc.

Federația Română de Baschet, la presiunile echipelor doritoare, a permis o derogare de la regulament. Astfel, dacă inițial erau cinci echipe cu potential de participare, în loc de minimum șase, acum se va permite începerea competiției cu doar patru echipe. A renunțat CSM Ploiești, însă Campionatul Național U20 se va disputa cu CSM Târgoviște, Rapid București, Universitatea CSM Oradea și CSS Nagy Mozes Tg. Secuiesc, din județul Covasna.

Formula competițională înseamnă patru turnee preliminare, fiecare echipă urmând a fi, prin rotație, gazdă.

După aceea, în funcție de clasament, se desfășoară turneul final, cu semifinale și finale, într-o locație care urmează să fie stabilită.

Din câte se pare, primul turneu al Campionatului Național U20 va avea loc la București, în Sala Polivalentă „Rapid”, în perioada 27-29 noiembrie 2017. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare, astfel că, în sezonul regulat, oricare dintre echipe va avea asigurat un minimum de 12 partide, la care se adaugă și cele două de la turneul final.

Mult succes baschetbalistelor de la CSS Nagy Mozes Tg. Secuiesc în această competiție!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.