SPORT 28 iunie 2018

Campionatul Județean de Baschet Amator Covasna

de Covasna Media | 720 vizualizări

Finalul Sezonului 2017-2018

Luni, 25 iunie 2018, în Sala de Sport a Liceului Teoretic „Mikes Kelemen“ din Sfântu Gheorghe, a fost stabilit clasamentul ediției a XII-a din cadrul Campionatului Judeţean de Baschet Amator Covasna (CJBA Cv). Echipa Da Bomb a reușit să câștige titlul în acest an, după ce anul trecut s-a mulțumit cu titlul de vicecampioană.

La startul CJBACv, organizat de către Asociaţia Equites, s-au înscris 10 echipe: Bad Boys (echipa campioană în 2016-2017), Da Bomb (Locul II în 2016-2017), Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (Locul III în 2016-2017), Bálványos, Háromszék, Drink Team, Rozsdás Csont, Brașovia Brașov, Athlos ISK și No Stress.

Conform Regulamentului CJBA Cv, primele 4 echipe au disputat meciurile din Play Off, iar echipele de pe locurile 5 - 9 au jucat Play Out, în vederea stabilirii locurilor 5-9.

Clasamentul sezonului regulat 2017-2018 este următorul:

Play off

Locul 1 - Bad Boys

Locul 2 - Da Bomb

Locul 3 - Háromszék

Locul 4 - Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

Play out

Locul 5 - Drink Team

Locul 6 - Athlos ISK

Locul 7 - Rozsdás Csont

Locul 8 - Brașovia

Locul 9 - No Stress

Locul 10 - Bálványos (echipa s-a retras din campionat)

Etapa semifinalelor:

MNCR – Bad Boys: 0 - 2

Háromszék – Da Bomb: 0 – 2

Finala mică: Háromszék – MNCR (40-31)

Primul sfert al partidei a înregistrat puține puncte pe tabela de marcaj și echipa Háromszék a preluat conducerea cu scorul de 6-5. La finalul celui de-al doilea sfert, echipa Háromszék a păstrat un ușor avantaj și a condus cu scorul de 18-15.

Sfertul al treilea al partidei s-a desfășurat după același scenariu, cu puține puncte marcate de ambele echipe: MNCR- cu numai 5 puncte marcate, în timp ce echipa Háromszék- cu 8 puncte marcate. Tabela de marcaj la finalul sfertului 3 indica scorul de 26-20 pentru echipa Háromszék.

Sfertul 4 al partidei a fost echilibrat, cu echipa MNCR alergând după egalare și trimiterea partidei în prelungiri, iar cu echipa Háromszék încercând să-și gestioneze bine avantajul de 6 puncte creat în primele 3 sferturi.

La fluierul final al arbitrilor, tabela de marcaj arăta scorul de 40 - 41 în favoarea echipei Háromszék, care a reușit prin această victorie să ocupe Locul III în Clasamentul Campionatului Județean de Baschet Amator Covasna.

Finala mare: Da Bomb – Bad Boys (1-2)

După primele 2 partide disputate între cele două finaliste: Da Bomb și Bad Boys, echipe care în ultimele sezoane s-au luptat constant pentru cucerirea titlului de campioană, scorul era de 1-1.

Partida decisivă trebuia să se desfășoare în data de 25 iunie 2018, începând cu ora 20:00 în Sala de Sport a Liceului Teoretic „Mikes Kelemen“. Echipa Bad Boys nu s-a prezentat la acest joc și, conform Regulamentului CJBACv, echipa Da Bomb a câștigat partida cu scorul de 20-0 și și-a adjudecat, în acest fel, titul de campioană.

Cu această victorie, echipa Da Bomb se revanșează în fața echipei Bad Boys, după finala pierdută în sezonul 2016-2017.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat în Sala de Sport a Colegiului Național „Mihai Viteazul“ din Sfântu Gheorghe și a fost prezentată de Nemes Áron, organizatorul principal al acestui campionat.

Asociaţia Equites a oferit echipelor participante, în cadrul festivităţii de premiere: cupe, medalii, diplome şi a adus mulţumiri participanților, pentru spectacolul sportiv oferit pe parcursul întrecerii, şi partenerilor- pentru sprijinul acordat în organizarea acestei ediții a Campionatului Judeţean de Baschet Amatori Covasna.

Cu această ocazie s-au premiat următorii jucători și echipe:

Cel mai bun „5“ masculin al CJBACv - ALL STAR TEAM ediția 2017-2018:

Stanciu Bogdan (MNCR)

Szép József (Da Bomb)

Csutak András (Bad Boys)

Deák Lóránt (Háromszék)

Virág Gábor (Drink Team)

Cel mai bun „5“ feminin al CJBACv - ALL STAR TEAM

Bordás Noémi Ágota (Rozsdás Csont)

Miska Brigitta (Rozsdás Csont)

Farkas Palkó Szende (Rozsdás Csont)

Sándor Emőke (Rozsdás Csont)

Pál Kata (No Stress)

MVP campionatului: Csutak András (Bad Boys)

Echipa FAIR PLAY: Rozsdás Csont

OLD STAR: Sánta Levente (Háromszék)

YOUNG STAR: Mihók Attila (Sportiskola)

Campionatul Judeţean de Baschet Amator Covasna 2017-2018, ediția a XII-a

Clasament

Locul 1 - Da Bomb

Locul 2 - Bad Boys

Locul 3 - Háromszék

Locul 4 – MNCR

Locul 5 - Drink Team

Locul 6 - ISK Athlos

Locul 7 - Rozsdás Csont

Locul 8 - Brasovia Brassó

Locul 9 - No Stress

După sezoanele 2015-2016; 2014-2015; 2013-2014; 2012-2013 și 2011-2012, în care echipa Da Bomb a cucerit consecutiv titlul de campioană, în sezonul 2016-2017, titlul de campioană a fost câștigat de formația Bad Boys. Ediția 2017-2018 a consemnat revenirea trofeului acestei competiții în vitrina echipei Da Bomb, trofeu care va fi păstrat până la ediția viitoare a acestui campionat.

Competiţia sportivă Campionatul Judeţean de Baschet Amator Covasna din sezonul 2017-2018 a consemnat și câteva premiere:

- prima oară când o echipă nu se prezintă la un meci din cadrul finalei competiției;

- prima dată când o echipă de tradiție în campionat, echipa Bálványos, s-a retras pe parcursul întrecerii.

Pentru echipa de baschet MNCR, Locul IV reprezintă pierderea unui loc în clasament față de cea mai bună clasare la Campionatul Judeţean de Baschet Amator Covasna, din ediția 2016-2017, când a ocupat Locul III.

Componența echipei de baschet MNCR a fost: Chiricescu Andrei, Chiricescu Andrea, Neagoe Bogdan, Ola Răzvan, Năstăsescu Dragoș, Moldovan George, Soare Marius, Buzea Dan, Socaciu Sorin, Stanciu Bogdan, Neagu Răzvan, Vlad Adrian, Oltean Adrian și Ursăciuc Marius.

Felicitări jucătorilor și mulțumiri susținătorilor! Vacanță plăcută!

Echipa de baschet MNCR

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.