SPORT 19 decembrie 2019

Campanie caritabilă inițiată de suporterii Sepsi OSK

de Daniela Luca | 1755 vizualizări

Donațiile pot fi făcute la meciul împotriva echipei Chindia Târgoviște, duminică, 22 decembrie 

Suporterii echipei covăsnene de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe organizează o campanie caritabilă pentru ajutorarea copiilor orfani de la casa „Sfântul Francisc” din localitatea Dealu, județul Harghita. Aceștia au lansat un apel către cetățenii municipiului de a sprijini această inițiativă. Celelalte două acțiuni similare au fost de mare succes, spun organizatorii. 

„Așteptăm alimente de bază, făină, zahăr, ulei, conserve etc., produse de îngrijire personală, săpun, șampon, pastă de dinți, produse de curățenie sau rechizite, creioane, caiete, stilouri, pixuri, dar acceptăm și donații în bani”, transmit reprezentanții galeriei oficiale. 

Donațiile vor fi preluate de către suporterii echipei la intrările pe stadion înaintea meciului. Cei care vor să ajute până atunci, pot să ia legătura cu voluntarul Fazakas Edgár, la numărul 0753 202 634. 

Suporterii OSK nu sunt la prima acțiune umanitară, ci au o experiență importantă în astfel de demersuri. Inimoșii iubitori ai fotbalului covăsnean sunt recunoscuți pentru inițiativele de strângere de fonduri, alimente și jucării pentru copiii orfani, dar și pentru organizarea de campanii sociale pentru ajutorarea celor bolnavi și aflați în suferință. 

 „Este al treilea an când organizăm o astfel de activitate și ne propunem să adunăm cadouri pentru copiii care chiar merită. Suporterii au fost deschiși până acum. În primul an aproximativ 500 de persoane au donat, iar în al doilea cam 1.000-1.500, deci chiar s-au mobilizat. Le-aș recomanda oamenilor să nu fie indiferenți și să le dăm o mână de ajutor copiilor pentru că merită acest lucru”, ne-a spus unul dintre coordonatorii acțiunii, Zágoni Csongor. 

În ultimii ani și echipa de baschet feminin Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, s-a implicat în acțiuni umanitare în beneficiul copiilor nevoiaşi sau instituţionalizaţi. Cea mai recentă a avut loc miercuri, 18 decembrie, la meciul cu formația poloneză Artego Bydgoszcz, când suporterii echipei au fost rugați să ajute copiii de la centrele din Tușnad și Covasna și să le aducă daruri de Crăciun.  

Meciul dintre Sepsi OSK și Chindia Târgoviște se va disputa pe Stadionul Municipal Sfântu Gheorghe, duminică, 22 decembrie 2019, de la ora 17:00. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.