SPORT 5 noiembrie 2019

Calificare la Jocurile Olimpice pentru baschetbaliste

de Covasna Media | 1300 vizualizări

Echipa feminină a României s-a calificat la turneul de baschet 3x3, inclus în premieră în istoria olimpică în programul Jocurilor care vor avea loc la Tokyo, în 2020.

La turneul de la Tokyo vor mai participa Rusia, China, Mongolia și alte patru națiuni, care vor obține calificarea anul viitor.

Reprezentativa tricoloră a obținut această calificare istorică grație poziției din clasamentul mondial al federațiilor naționale realizat de Federația Internațională de Baschet Amator (FIBA) până la data de 31 octombrie 2019, unde România, la feminin, s-a situat pe locul 4 în lume și pe locul 2 în Europa, în ceea ce privește baschetul 3x3.

În cadrul unei ceremonii organizate la Utsunomiya (Japonia), la care au participat președintele Hamane Niang și secretarul general Andreas Zagklis, FIBA a anunțat oficial, astăzi, numele primelor națiuni calificate la turneul de baschet 3x3 din cadrul Jocurilor Olimpice din 2020 în baza clasamentului mondial al federațiilor naționale. La feminin, ordinea finală din ierarhia mondială realizată de FIBA până la data de 31 octombrie 2019 a fost: 1. Rusia; 2. China; 3. Mongolia; 4. ROMÂNIA.

Celelalte patru echipe care vor participa la turneul olimpic feminin de baschet 3x3 de la Tokyo vor fi stabilite în 2020, după disputarea a două turnee preolimpice de calificare.

România a mai fost reprezentată o singură dată în întrecerile olimpice de baschet, la ediția de la Helsinki din 1952, atunci când, în competiția masculină de baschet, nu a reușit calificarea în faza grupelor principale, jucând doar două meciuri preliminare cu Italia și Canada.

Team România are în momentul de față reprezentanți în două  jocuri de echipa la Tokyo 2020 - fotbal masculin U23 și baschet feminin 3x3, numărul total al sportivilor din Echipa Olimpică a României ajungând în momentul de față la 54, informeaza www.cosr.ro.

Sepsi SIC Sf. Gheorghe și KSE Tg. Secuiesc au contribuit din plin la obținerea acestei performanțe, cele două echipe covăsnene fiind printre protagonistele turneelor organizate în țară, campionat național și Cupa României, în urma cărora s-a strâns punctajul necesar calificării directe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.