SPORT 13 mai 2013

Calificare de vis pentru echipa MNCR în semifinala Play Off-ului Campionatului Judeţean de Baschet Amator!

de Covasna Media | 488 vizualizări

Faza sferturilor de finală din cadrul Campionatului Judeţean de Baschet Amator a programat vineri în Sala de Sport a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe partida dintre echipele Bálványos (Sfântu Gheorghe) şi Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) în cadrul Play Off-ului campionatului. Practic partida a reprezentat un derby pentru accederea în semifinala singurului campionat de baschet amator din judeţul Covasna.

Partida a fost arbitrată în teren de Szép József şi Sylveszter Zoltán, masa oficială fiind asigurată de Kolozsi Hunor şi Bernád Levente.

Componenţa echipelor a fost următoarea:

MNCR: Andrei Chiricescu, Andrea Chiricescu, Neagoe, Ola, Năstăsescu, Moldovan, Murea, Soare şi Buzea;

Bálványos: Sánta, Damokos, Dombi, Vrabie, Török, Harmati, Deák şi Varga.

Începutul partidei a fost excelent pentru echipa MNCR care a reuşit pe parcursul primului sfert un joc fantastic în faza de atac, cu multe pase şi combinaţii de efect, astfel încât scorul după primele 8 minute de joc era de 13-5, în favoarea echipei MNCR. Al doilea sfert, a continuat sub aceiaşi notă de dominare a echipei MNCR, cu faze spectaculoase, aruncări de la semidistanţă şi pătrunderile individuale ale lui Ola şi Chiricescu Andrei, care au adus echipa MNCR în avantaj, scorul înregistrat la finalul acestui sfert era de 31-14.

Sfertul 3 al partidei a fost echilibrat, cu multe răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj, ambele echipe mizând pe un joc colectiv bine pus la punct şi pe aruncările din zona de 3 puncte. Echipa Bálványos a mizat în primul rând pe aruncările de trei puncte ale lui Dombi Sz. şi pe pătrunderile de efect ale aceluiaşi jucătror, reuşind în acest sfert să egaleze situaţia pe tabela de marcaj şi chiar să preia uneori conducerea.

Echipa MNCR a fost dominată în acest sfert de echipa Bálványos, greşelile personale neforţate ale jucătorilor au fost acumulate pe fondul mizei meciului astfel încât concentrarea din teren şi jocul foarte bun din primele două sferturi a avut de suferit. Echipa nu a reuşit să fructifice situaţiile din atac şi de această situaţie a profitat echipa Bálványos care a preluat conducerea la finalul sfertului cu scorul de 39-37.

Sfertul al patrulea al partidei s-a desfăşurat cu mare prudenţă din partea ambelor echipe. S-a evidenţiat totuşi jocul bun în faza defensivă care a funcţionat foarte bine pentru MNCR şi care a reuşit prin recuperările lui Soare, Ola şi Chiricescu Andrei să declanşeze atacuri rapide, care au fost finalizate cu aruncări de 2 puncte.

Puncte importante pentru MNCR au fost aduse în acest sfert prin cele trei reuşite de 3 puncte ale lui Buzea, care au contribuit la preluarea avantajului de către MNCR, tabela de marcaj indicând scorul de 56-50 în favoarea MNCR, cu 1 minut înainte de finalul partidei.

Jocul avea să fie unul extrem de spectaculos în acest ultim minut de joc, echipa MNCR a intenţionat să conserve această diferenţă de scor până la fluierul final al arbitrilor, îm timp ce echipa Bálványos trebuia cu orice preţ să reducă din diferenţă şi să încerce să egaleze situaţia pentru a duce partida în prelungiri.

Cu 30 de secunde înainte de finalul partidei, echipa Bálványos a avut atacul şi a încercat să puncteze printr-o aruncare de 3 puncte a lui Dombi, acesta a fost faultat în timpul aruncării şi a obţinut 3 aruncări de pedeapsă. Faultul a fost comis de Chiricescu Andrei, dar în urma protestului unui alt jucător al MNCR la adresa arbitrilor aceasta a fost penalizată cu fault tehnic, astfel încât Dombi a fructificat 5 puncte din aruncări libere, echilibrând situaţia pe tabela de marcaj la 56-55 în favoarea MNCR. Conform regulamentului de joc, mingea a revenit în vafoarea echipei Bálványos care şi-a pregătit bine atacul în vederea obţinerii a 2 puncte prin care putea prelua conducerea pe tabela de marcaj. Jucătorul Dombi a încercat pătrunderea şi a fost faultat în aruncare, situaţie în care arbitrii au dictat încă 2 lovituri libere în favoarea echipei Bálványos cu 8 secunde înainte de finalul partidei.

Jucătorul Dombi a marcat numai una dintre cele două aruncări libere şi a egalat situaţia pe tabela de marcaj la scorul de 56-56. În ultima fază a meciului, mingea a fost repusă rapid în joc de MNCR, prin Ola care a trimis o pasă lungă cu boltă pentru jucătorul Chiricescu Andrei, care a reuşit o deviere de fineţe dintre doi adversari, şi a înscris ultimul coş al partidei, în ultima secundă de joc, stabilind scorul final la 58-56 în favoarea MNCR.

Practic ultima secundă de joc a consemnat şi victoria echipei MNCR, jucătorii echipei bucurându-se enorm pentru acest rezultat care califică în premieră această echipă în semifinala Campionatului de Baschet Amator din Covasna. Jucătorii MNCR au sărbătorit calificarea printr-o horă a bucuriei după acest meci senzaţional contra unei formaţii care a fost de cele mai multe ori clasată în topul celor mai bune echipe din campionat.

În primele 3 sezoane ale Campionatului Judeţean de Baschet pentru Amatori (2009-2012) jucate de echipa MNCR, aceasta nu a câştigat niciodată contra formaţiei Bálványos. Cu această victorie, MNCR a obţinut o calificare de vis în semifinala Campionatului de Baschet Amator din Covasna.

Felicitări în primul rând jucătorilor care au contribuit la această victorie mult dorită, multe mulţumiri spectatorilor şi susţinătorilor acestei minunate echipe de baschet MNCR!

Vineri, 18 mai, în Sala de sport a CNMV din Sfântu Gheorghe sunt programate cele două semifinale: Bad BoysMNCR; Sepsi ISE – Da Bomb.

Mai multe detalii despre acest campionat puteţi vedea pe www.sepsikosar.atw.ro

Coordonatori echipă MNCR: Andrea Chiricescu şi Dan Buzea

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.