SPORT 3 februarie 2024

Bulgarii sunt lideri după prima zi a Winter Rally Covasna 2024

de Covasna Media | 1269 vizualizări

Georgi Yankov a fost cel mai rapid

Ediția cu numărul 17 a tradiționalului Winter Rally Covasna a debutat vineri dimineața cu testele oficiale [Shakedown], apoi de la ora 18:18 cu prima probă specială – „Covasna”, în lungime de 10,34 km pe sectorul cuprins între orașul cu același nume și comuna Comandău.

„Deja veteran al competiției covăsnene, bulgarul Yankov a stabilit timpul de referință pe proba de debut a ediției a 17-a a primei etape de raliu de zăpadă din România, terminând speciala pe noapte „Covasna” în 6:49,1.

▪︎ La 7 zecimi de bulgarul secondat de Cvetan Baldjiev au încheiat și românii Mihai Manole cu Marc Banca, în vreme ce podiumul provizoriu este completat pentru moment de maghiarii Péter Pálfi și Gergely Oravecz, la mai puțin de 3 secunde de lideri.

▪︎ Prima zi de concurs a oferit și un moment „fierbinte” - în pofida temperaturilor foarte scăzute - protagonist fiind Dragoș Savloschi, care într-un viraj de dreapta a rămas împotmolit în zăpadă. Totuși, vigilența și ajutorul spectatorilor a făcut ca acesta să-și poată continuă parcursul.

Winter Rally Covasna continuă și sâmbătă cu alte 5 probe speciale pe zăpadă și o Super Specială în centrul orașului Covasna – pe asfalt”, informează organizatorii.

Restricții de circulație

CENTRUL ORAȘULUI COVASNA: Str Gh. Doja, Brazilor, Unirii și 1 Decembrie 1918

03 februarie Sâmbătă  17:00-21:00 Start prima mașină ora 18:00

TRASEUL COMANDĂU - MICA SIRIU

Plecare și revenire în Comandău

03 februarie Sâmbătă 07:30 – 16:30

Foto: Balázs Attila

(Sursa: Club Auto Crono)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.