SPORT 16 decembrie 2021

Bilanțul activității sportive la sfârșitul anului 2021 la CSM Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 836 vizualizări

Având în vedere condițiile de pregătire și participare la competiții din anul acesta, an de pandemie cu multe restricții și cheltuieli majore, rezultatele sportive ale Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe sunt foarte bune.

CSM Sfântu Gheorghe se menține în elita sportului românesc cu 20 medalii de aur, 16 medalii de argint, 28 medalii de bronz. 

Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, cu un total de peste 150 sportivi legitimați la cele 7 secții sportive (Atletism, Arte Marțiale, Gimnastică, Handbal, Lupte libere, Judo și Sportul pentru persoane cu Nevoi Speciale), și alți zeci de sportivi în grupele de inițiere și preselecție în curs de legitimare, a reușit să se claseze printre cele mai bune cluburi din țară. 

Am reușit să urcăm pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la aproape toate nivelurile de competiții la care am participat și la aproape toate ramurile sportive. Am obținut 12 titluri de campioni naționali, 20 de medalii de aur ( loc I), 16 de argint (loc II), 28 de bronz (loc III), medalii de aur la turneele internaționale și balcanice de atletism, medalii la campionatele europene și mondiale, respectiv titlul de Campion Mondial obținut de Radu Boieriu la Ju-Jitsu Fighting.

Sportivii care au performat, reușind să obțină rezultate remarcabile și care au perspectivă în viitor, sunt următorii:   

Secția Atletism: Vasile Rut Cristina și Vasile Daniela, pregătite de antrenorul Vasile Nicolae, s-au impus devenind multiple campioane naționale și medaliate cu aur la campionatele internaționale și balcanice;

Secțiile Arte Marțiale și Judo: sportivul Boieriu Radu a devenit campion mondial la Ju-Jitsu Fighting, Țifrea Laurențiu și Bogluț Adrian sunt medaliați cu bronz la campionatele europene și locul 5 la campionatele mondiale, de asemenea sunt și multipli campioni naționali. Oltean Veronica-Elena a performat devenind triplă campioană națională de anul acesta la judo și ju-jitsu, probele fighting și ne-waza, respectiv multiplă campioană internațională în ani precedenți, Bejenaru Vasilică, Lascu Vlad, Mocanu Daniel, Lungu Briana, Gărăiacu Electra - cu rezultate remarcabile și sportivi de viitor la judo și arte marțiale, aceștia fiind îndrumați și pregătiți de către antrenorii Cristina și Petru Oltean; 

Secția Lupte Libere: sunt remarcați și frații Orbán Lóránd și Cristian, Gărăiacu Electra și Reter Nicolaie, cu rezultate la  Campionatele Naționale și Internaționale, medaliați cu argint și bronz, fiind pregătiți de antrenorul emerit Árpád Mátéfi; 

Secțiile de Gimnastică și Handbal: fiind la un schimb de generații (iar secția de gimnastică a făcut pregătirea în condiții inadecvate), antrenorii de handbal și gimnastică, Bărbos Viorel, respectiv Botos Liviu au reușit să adune în jurul lor foarte mulți copii de perspectivă și care promit, ceea ce ne dă încredere că pe viitor rezultatele la cele două secții nu vor întârzia să apară.

În luna octombrie 2021, a fost înființată în cadrul CSM Sfântu Gheorghe o nouă secție destinată persoanelor cu nevoi speciale de la noi din Sfântu Gheorghe. Acest nou departament poartă denumirea de „Sport pentru persoane cu Nevoi Speciale”. Tragem speranțe că într-un timp relativ scurt, mai mulți sportivi cu diferite forme de dizabilitate o să fie în curs de legitimare, urmând ca anul viitor să avem medaliați și pe această secție.

Conducerea clubului, respectiv domnul director Carcadia George au depus toate eforturile ca activitatea secțiilor să decurgă normal, secțiile să aibă fonduri suficiente pentru pregătirea și participarea la competițiile importante și ca toate rezultatele obținute de către sportivi și antrenori să fie premiate corespunzător conform legii în vigoare.

Dorim să aducem mulțumiri tuturor celor implicați în acțiunile noastre, dar și sportivilor care ne-au ajutat în obținerea acestor rezultate deosebit de frumoase. Cu deosebit respect, dorim să mulțumim Ministerul Tineretului și Sportului reprezentat de dl. Eduard Carol Novák, Consiliului Local, prin dl. primar Antal Árpád-András, DJST pentru buna colaborare și mass-media pentru mediatizarea acestor rezultate. 

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, vă urează un an plin de împliniri și La mulți ani tuturor iubitorilor de sport!

Comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.