SPORT 17 octombrie 2017

Augustin Covaciu și Ciprian Grosu au obținut medaliile de finisher la maratonul internațional de la București

de Covasna Media | 923 vizualizări

În weekendul 14-15 octombrie s-a desfășurat cea de-a 10-a ediție a Maratonului Internaţional București la care au luat parte peste 16.000 de alergători din 60 de țări care au „inundat” bulevardele Bucureștiului prin energie, mișcare și multe zâmbete.

Duminică s-au desfășurat cursele de maraton 42km, semimaraton 21km, Ștafeta (4X10km), Cursa 10km, iar sâmbătă Cursa Populară, urmată de Cursa Adolescenților, Jogging în Scutece și Cursa Copiilor (0,9-1,4km), organizate de Bucharest Running Club.

Prima alergare oficială și primul maraton de alergare

Antrenorul de înot Ciprian Grosu (36 de ani) din Sfântu Gheorghe a participat la cea mai grea cursă desfășurată la acest eveniment și anume maratonul de alergare 42,195 kilometri, cursă terminată cu timpul 3 ore 55 minute și 37 de secunde. Clasarea sa la categoria de vârstă este locul 62 din 223 de participanţi, iar per total locul 304 din 1065 de participanți.

„Mă simt extraordinar pentru că am terminat o cursă foarte grea. Având în vedere că sunt doar un amator de alergare, iar alergările mele nu depășesc 8 km, am dorit să îmi testez calitățile fizice și psihice. A fost bine începând de la start iar în ultimii kilometri am simțit că pot coborî sub bariera celor 4 ore. Chiar dacă a fost primul maraton și chiar prima mea alergare oficială, am ales acest eveniment fiind cel mai de amploare din România, știind că poate fi motivațional”, spune Ciprian Grosu.

Timpi spectaculoși și la vârste înaintate

„Veteranul” Augustin Covaciu (68 de ani) din Sfântu Gheorghe a participat la semimaraton 21,097 km terminând cursa 1 oră 53 minute 56 de secunde.

„Participarea la acest eveniment internațional care este de amploare este o onoare a tuturor pasionaților de alergare până la cei profesioniști. Mă bucur să văd o mulțime de oameni pasionați care se adună la astfel de curse, poate fi o inspirație și pentru alții, știind că exemplul tău mai mult ca sigur are un impact asupra persoanelor din jur. Maratonul sau semimaratonul sunt un motiv care te face să vizitezi orașe și zone spectaculoase din România și din lume pe care nu le-ai văzut și nici nu aveai de gând să le vezi vreodată”, declară Augustin Covaciu.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.