SPORT 25 septembrie 2023

Au fost finalizate parţial lucrările la noul complex sportiv din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 549 vizualizări

O parte dintre lucrările la noul complex sportiv din municipiul Sfântu Gheorghe, care se construieşte în locul stadionului mic din Cartierul Simeria, au fost finalizate, au anunţat, vineri, autorităţile locale.

Potrivit acestora, noul complex va include săli de sport şi antrenamente, un teren de fotbal cu gazon artificial, un perete de căţărare şi un teren de handbal. Complexul cu două etaje va găzdui, de asemenea, un hotel sportiv cu 30 de locuri de cazare, o cafenea cu terasă, un magazin sportiv şi o clădire de birouri. Tot aici îşi va avea sediul şi Clubul Sportiv Şcolar Sfântu Gheorghe.

„Continuă construirea noului complex sportiv din locul fostului stadion mic. Garajul subteran cu 50 de locuri este gata, zidăria interioară şi instalaţia electrică a clădirilor au fost finalizate, au fost instalate noi ferestre şi uşi, izolarea termică exterioară a fost finalizată, lucrările interioare ale clădirii şi instalarea gardului împrejmuitor al terenului de sport exterior sunt în curs de desfăşurare”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Sfântu Gheorghe.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a declarat că lucrările vor fi terminate, cel mai probabil, în primăvara anului viitor.

Partea dinspre strada Vasile Goldiş, care aparţine Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, este finanţată din fonduri locale şi guvernamentale, iar partea de sus a complexului, dinspre Aleea Tineretului, aparţine Clubului Sportiv Şcolar Sfântu Gheorghe, iar lucrările sunt finanţate de Ministerul Educaţiei.

Lucrările au fost începute în urmă cu mai bine de zece ani, dar au fost oprite în anul 2019, în urma rezilierii contractului cu antreprenorul, care a invocat probleme financiare din cauza majorării salariului minim din construcţii şi creşterii costurilor materialelor, acestea fiind reluate anul trecut, în urma unei noi licitaţii.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.