SPORT 27 iunie 2023

Aproape 50 de jucători, dornici să se înscrie în echipa de futsal Sepsi-SIC

de Daniela Luca | 466 vizualizări

Clubul Sepsi-SIC a organizat săptămâna trecută o acţiune de selecţie pentru noua echipă de futsal înfiinţată recent la Sfântu Gheorghe. În cele trei zile, la Sepsi Arena s-au prezentat aproape 50 de jucători. După ce va evalua abilitățile tehnice și fizice ale participanților, echipa va anunța lotul final. Începând de luna viitoare vor urma și pregătirile. 

„A fost o acțiune reușită de selecție pentru echipa noastră de futsal, de seniori, la care s-au prezentat aproape 50 de jucători. Pe parcursul celor trei zile, am evaluat abilitățile tehnice și fizice ale participanților. Vom finaliza lotul în următoarele săptămâni, iar apoi vom începe pregătirea, luna viitoare”, anunță Sepsi-SIC pe pagina de Facebook. 

Cei care vor să facă parte din această nouă aventură sportivă trebuie să aibă până în 40 de ani și o formă fizică bună, ne-a spus sportivul Mánya Szabolcs, cunoscut pentru experiența sa în futsal.

„Simt că ne-am atins obiectivul. Mulți oameni s-au înscris, ceea ce ne bucură foarte mult, le mulțumim pentru că au venit și au dat totul. Cei prezenți au lucrat cu multă dăruire, timp de trei zile și am încercat să selectăm cei mai potriviți jucători în funcție de ceea ce am văzut. S-a format o listă extinsă, care include mai multe persoane, vom discuta cu ei personal în săptămânile următoare, iar apoi vom finaliza echipa”, a spus Mánya Szabolcs.

Futsalul este jucat de două echipe, fiecare de câte cinci jucători, dintre care unul este portarul. Fiecare echipă poate avea în plus un număr de rezerve. Spre deosebire de alte forme ale fotbalului în sală, terenul este delimitat de linii și nu de panouri cu ajutorul cărora mingea poate fi jucată.

Pe site-ul frf.ro se arată că Sepsi Futsal Spicom a fost una dintre echipele importante ale futsalului românesc, însă a fost retrasă din competiții după ce a retrogradat din Liga 1, în 2018. 

Clubul Sepsi-SIC are și secții de baschet, handbal, lupte, tenis de masă și ciclism. 

Sursă foto: ScoreGoal Kecskemét

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.