SPORT 29 octombrie 2019

Apă de izvor și trasee de neuitat, la prima ediție 1001 Spring Trail Covasna

de Daniela Luca | 1607 vizualizări

Aproape 200 de persoane au participat la competiția de alergare montană 

La sfârșitul săptămânii trecute, aproape 200 de iubitori ai alergării montane s-au întrecut la prima ediție 1001 Spring Trail Covasna, organizată de Asociația Club Sportiv SPORT FOR ALL Covasna. Competiția a avut ca scop principal promovarea orașului celor 1.000 de izvoare de ape minerale și, deși la start s-au adunat participanți din toată țara, pe primul loc la proba de Semimaraton s-au situat sportivii din Sfântu Gheorghe, atât la open masculin, cât și la feminin. 

Competiția de alergare montană s-a desfășurat pe trei probe, iar startul s-a dat sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 10:00, din fața hotelului Clermont din orașul Covasna. Proba de Semimaraton, care a avut o distanță de 23 de kilometri, a fost câștigată de Suciu Mónika Szilvia, la categoria open feminin, iar la open masculin, primul a ajuns Kelemen Péter, ambii din Sfântu Gheorghe. 

Herman Mária și Herman Péter Dániel au câștigat proba de Cross (11 km), iar la Family Race (4 km) cel mai bun rezultat l-a avut familia Lungu. Organizatorii spun că, din fericire, concurenții au fost feriți de accidentări. 

„A fost un eveniment reușit. A ținut și vremea cu noi. Concurenții ne-au spus că traseul a fost foarte frumos. A fost un traseu dificil și foarte tehnic din cauza diferenței de nivel. Marcajul a fost foarte bun, de asemenea. Și în centrul de concurs, la Clermont, a fost o organizare pe măsură. A fost o atmosferă foarte familiară mulțumită voluntarilor sufletiști care cu o dăruire mare au reușit să ne ajute. Asta au apreciat și concurenții. În total s-au înscris aproximativ 175 de concurenți, dar fiind și cursa pentru familii, în total au fost mai mulți, adică în jur de 180-190 de persoane. Au fost foarte mulți concurenți din toată țara și concurenți destul de renumiți, care participă la multe concursuri de acest gen de alergare montană și asta a ridicat nivelul concursului. Mulțumim sponsorilor și designerului care a conceput tot brandul nostru, celor care au făcut poze superbe, angajaților Hotelului Clermont, echipelor cu motorizare pentru terenul accidentat și nu în ultimul rând, celor peste 50 de voluntari. Fără efortul lor nu am fi putut realiza un asemenea eveniment”, ne-a spus unul dintre organizatori, Gocz Tibor.

Acesta a adăugat că traseul a fost conceput astfel încât pe lângă punctele de hidratare, concurenții să poată bea și apă de izvor, direct de la sursă, iar acest aspect a fost apreciat de cei prezenți. 

Marcajele excelente ale traseelor și buna organizare l-au determinat să își dorească să participe și la următoarea ediție, spune unul dintre concurenți din Sfântu Gheorghe, Lászlóffy Lóránd.

„Ca și o primă ediție mi s-a părut un concurs foarte bine organizat și am văzut că a fost o energie foarte mare depusă de organizatori. A fost un traseu prin pădure, iar marcajele au fost  foarte bune. Eu am fost la multe concursuri de teren și chiar le-am zis și organizatorilor că a fost foarte bine marcat și asta este cel mai important lucru la traseele de trail. Eu am fost pe traseul de 11 kilometri și a fost destul de solicitant, dar a fost în regulă. Sunt mulțumit și de rezultatul meu și de organizare și chiar am de gând să revin și la anul. Am recomandat și altora să participe pentru că a fost un concurs reușit”, ne-a spus sportivul. 

Cei mai buni sportivi de la fiecare categorie au primit premii bănești și vouchere cadou. 

Sursă foto:Facebook/1001 Spring Trail Covasna.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.