SPORT 30 octombrie 2019

Antrenamente de fotbal și pentru copiii din Ciucului

de Daniela Luca | 1287 vizualizări

Cei mici din Ciucului vor avea parte de coordonare profesională 

Copiii din cartierul Ciucului vor putea participa în fiecare zi de luni la antrenamentele de fotbal susținute de antrenorul Péter Szabolcs începând cu luna aceasta. Acțiunea este inițiată de Fundația Comunitară Covasna, în parteneriat cu Asociația GAL Sepsi. Întâlnirile vor avea loc la Școala Generală „Gödri Ferenc”, iar de săptămâna viitoare copiii vor putea să joace și ping-pong. 

Astfel de antrenamente de fotbal pentru copiii din mediile defavorizate se țin încă din luna martie în cartierul Őrkő, iar începând cu luna octombrie și micii locuitori din Ciucului vor avea șansa să își testeze spiritul competitiv. Antrenamentele se vor ține în fiecare zi de luni, între orele 15:00 și 16:00, la Școala Generală „Gödri Ferenc”. 

„Fotbalul le va dezvolta personalitatea  din foarte multe privințe”

Inițiatorii acțiunii spun că implicarea copiilor din ambele cartiere este confirmarea dorinței lor de integrare în activități care să le pună în evidență calitățile, pasiunile și bucuria de a trăi. 

„Și copiii din cartierul Ciucului trebuie să fie educați, să aibă posibilitate de mișcare pentru că unii stau foarte înghesuiți în locuințele lor și au nevoie de spațiu. Pe lângă acest program, săptămâna viitoare va începe și celălalt program sportiv în care vor juca ping-pong, tot cu coordonare profesională. Vor participa toți cei care vor să se înscrie. Ei pot să se miște și asta e foarte important, pot să lucreze un pic și la nivelul energiei pentru că mulți locatari au spus că cei mici sunt zgomotoși, fac tot felul de peripeții, ca orice copii. Fotbalul le va dezvolta personalitatea din foarte multe privințe”, ne-a spus directorul Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga. 

La rândul său, antrenorul de fotbal este foarte încântat de reacțiile copiilor care, spune el, de fiecare dată sunt nerăbdători să înceapă un nou antrenament. 

„În cartierul Ciucului am început antrenamentele doar din luna octombrie a acestui an și acei băieți, ca și cei din Őrkő sunt motivați. În fiecare săptămână apar tot mai mulți copii și așteaptă după-amiezile de luni să mergem să jucăm fotbal. În Őrkő am început să organizez antrenamentele de fotbal din luna martie o dată pe săptămână în sala de sport din strada Vânătorilor, care este aproape de cartier. Copiilor le place foarte mult fotbalul, dar din păcate nu au posibilitatea să se joace în Őrkő, deoarece nu au teren și de multe ori se joacă pe stradă, dar este foarte periculos, pentru că acolo traversează mașini și căruțele cu cai. De câte ori vizitez cartierul, de fiecare dată mă întreabă când voi organiza antrenament. Chiar și părinții lor se bucură că antrenez copiii. Am fost deja de două ori cu echipa la campionatul de fotbal. Băieții sunt mândri de echipa din Őrkő și prin acest lucru au câștigat identitate”, ne-a spus interlocutorul din cadrul Asociației Grup de Acțiune Locală Sepsi, antrenorul Péter Szabolcs. 

Pe lângă această acțiune, în ultima perioadă Fundația Comunitară Covasna, în parteneriat cu Asociația GAL Sepsi au derulat și alte programe comunitare de impact în cartierul Ciucului. 

„În special am lucrat în cartierul Ciucului, cu comunitatea din blocul 27 pentru că acolo am identificat că sunt lucruri foarte grave care au impact negativ nu numai asupra locuitorilor, ci și a întregii comunități a cartierului și chiar și asupra orașului, dat fiind faptul că este o comunitate neglijată în cadrul orașului. Nu se ocupă nimeni de ei de cel puțin 30 de ani. Noi am acordat ajutor acestei comunități. În urma unor discuții le-am identificat problemele și de ce fel de ajutor au nevoie. Apoi am făcut un plan și am pornit să revitalizăm această parte a cartierului. Cu o implicare locală am putut face lucruri destul de importante. (...) Primăria amenajează acum în spatele blocului și un mic teren de joacă pentru copii”, a mai adăugat Bereczki Kinga. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.